Befejeződött a Szécsény és Pásztó közötti útszakasz felújítása

A 2122-es számú Szécsény-Pásztó összekötő út 8+875-12+010 km szelvények közötti szakaszának felújítása Nagylóc településtől indul Felsőtold felé. A Magyar Közút Zrt. közbeszerzését a HE-DO csoport önállóan nyerte meg.

Illusztráció

A több, mint 3 kilométer hosszú útszakasz teljes szélességben újult meg a HE-DO kivitelezésében. Tímár Gellért főépítésvezető elmondta, a munkaterületet 2023. április 3-án vették át a szakemberek.

— Az út pályaszerkezete több helyen is elöregedett, ami miatt a felületen kátyúk és süllyedések keletkeztek. A felújítás elsősorban ezeken a helyeken zajlott, ahol az úthibák már kényelmetlenné tették az utazást — mondta el a főépítésvezető.

A projekt négy fő részből állt. Az útépítés elemeként megtörtént a lokális pályaszerkezet cseréje; a szakaszosan kiemelt szegélyek, burkolt padkák és LEFIX padkák építése és két réteg aszfalt terítése a teljes felületre. A vízépítés során a szakemberek elvégezték az átereszek és a burkolt árkok építését; ezen felül a földárok tisztítását. A projekt részeként az érintett szakaszon lévő híd is megújult. A befejező munkafázisban a szalagkorlát építése, a nemesített padka terítés, a tartós burkolati jelek festése és az új jelzőtáblák kihelyezése után elkezdődhetett a műszaki átadás-átvételi eljárás.

A 2122-es számú út elsősorban a környező települések forgalmát szolgálja ki, ezért is vált fontossá a fejújítása. A műszaki átadás-átvételi eljárás 2023. augusztus elején fejeződött be.