Újra Soroksáron dolgozik a HE-DO

Budapest XXIII. kerületében, Soroksáron, négy földutas lakóutca kap burkolt utat, járdát, burkolt árkot és növényeket, valamint új közvilágítást. A felújítás a Temető sort, a Fatimai utcát, a Szőlő sor utcát és a Nyír utcát érinti.

Illusztráció

A HE-DO csoport szakemberei 2023. augusztus 31-én vették át a munkaterületet és másnap, szeptember 1-én elkezdődött a kivitelezés. A projekthez szükséges forrást egy keretmegállapodás részekét Budapest Főváros XXIII. kerülete Soroksár Önkormányzata biztosítja.

A kivitelezés során új utat és gyalogjárdát építenek a szakemberek aszfalt burkolattal, de a projekt részeként burkolt vízelvezető árkok építése és növénytelepítés is megvalósul a közvilágítás kiépítése és megújítása mellett.

Az induló munkafolyamatokról Timár Gellért, a HE-DO főépítésvezetője számolt be.

„Az útépítési munkafolyamatok részeként az útalapok megépítése az első feladat. Ez azért is különösen fontos, hogy még az őszi esők beállta előtt elvégezzük a földmunkákat. Soroksár városrész intenzíven fejlődik, az eddig foghíjas utcák beépültek. Az lakóingatlanok építésének ideje alatt a földút is elfogadható volt, de a lakosok a szép házak közé új utat szerettek volna – és kaptak is.”

A kivitelezést idén novemberben fejezik be a szakemberek, ezután következhet a műszaki átadás-átvételi eljárás lefolytatása.