A 37-es főút bővítésén dolgozik egy körforgalom megépítésével a HE-DO Építő Zrt. Gesztely és Szerencs között

Forrás: Magyar Építők

A Gesztely és Szerencs között épülő kétszer kétsávosra bővülő 37-es út kivitelezési munkáiban vesz részt a HE-DO Építő Zrt. A NIF Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. beruházásában két alprojektben valósul meg az építkezés. A HE-DO Építő Zrt. a tervek szerint nyár végére végez a rábízott feladatokkal.

Négysávossá bővül hamarosan a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei 37-es számú főút Gesztely és Szerencs közötti 19 kilométer hosszúságú szakasza. A két alprojektben megvalósuló építkezés a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (NIF) beruházása, melyben az egyik kivitelező a HE-DO Építő Zrt. lesz.

Az Északkelet-Magyarországon több kiemelt fontosságú beruházásban is szerepet vállaló HE-DO a 37-es és 38-as főutak találkozásánál kerékpárút-átvezetéssel egy új csomópontot épít majd ki. Emellett a főutak körforgalomhoz csatlakozó ágai a gépjármű tengelyterhelés maximális mértékére (11,5 tonna) kapnak burkolatmegerősítést, amely megfelel a jelenleg érvényben lévő európai uniós szabályozásnak.

Illusztráció: Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt.

 „A munkaterületet február 9-én vettük át az építtető NIF Zrt.-től.  Az előkészítő munkák a munkaterület átadást követően azonnal megkezdődnek, a forgalomeltereléssel járó feladatok pedig március végén-április elején indulnak” – tudatta Fényes Tamás, a HE-DO Építő Zrt. projektigazgatója.

A térség településeinek kulcsfontosságú lesz az út megépítése, mivel Miskolc jobb elérhetőségével közelebb kerülnek a folyamatosan bővülő gyorsforgalmi hálózathoz. A 37-es út Miskolc és Gesztely közötti szakaszát már korábban négysávosra bővítették.

Illusztráció: Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. és Magyar Építők