A fővárosi XVIII. kerület egyik forgalmas szakasza újul meg a HE-DO kivitelezésében

A Nagykörösi út burkolata az idők során elhasználódott, és az utazáskényelmi elvárásoknak nem felelt meg, ezért a megrendelő Budapest Főváros XVIII. kerület Pestszentlőrinc-Pestszentimre Önkormányzata az Eke utca – Dózsa György utca közötti szakaszának felújítása mellett döntött. A HE-DO szakemberei március elején vették át a munkaterületet.

A Nagykőrösi út Budapest közlekedésének egyik ütőere: az agglomerációból ingázók mellett a XVIII. kerületi lakosok is napi szinten használják. 2024. március 8-án elkezdődtek a munkálatok az ideiglenes forgalomtechnika kiépítésével, az útpálya profilba marásával és a jobb oldali útpálya lokális pályaszerkezetcserék kibontásával, visszaépítésével.

„Az útszakasz jobb oldalát profilba martuk, majd lokálisan javítottuk az alépítményt, ezt követően a szegélyeket cseréljük, a felszíni vízelvezetés elemeit megújítjuk, majd a kapubejárókat elbontjuk és visszaépítjük új gyeprácsos burkolattal. A teljes útpályát két réteg aszfalttal erősítjük. A kivitelezést oldalanként végezzük félpályás útlezárással, a forgalom egyirányúsítása mellett” – számolt be a főbb munkafolyamatokról Timár Gellért, a HE-DO főépítésvezetője.

A tervek szerint 2024. május végén a műszaki átadás elkezdődik és a kétirányú forgalomnak is hamarosan átadhatóvá válik a felújított útszakasz.