A Hónap Mérnöke lett munkatársunk, Reichardt Jenő főépítésvezető

Februárban életre hívott új sorozatában a Hónap Mérnökének választotta márciusban Reichardt Jenőt, a HE-DO Kft. salgótarjáni főépítésvezetőségének mérnökét a Magyar Építők szaklap. Reichardt Jenő oroszlánrészt vállat salgótarjáni telephelyünk kiépítésében, valamit a 21-es út Pásztó és Mátraszőlős közötti szakaszának négysávosításában, amiért cégünk Építőipari Nívódíjat, Reichardt Jenő Építési Alkotói Díjat vehetett át.

A Hónap Mérnökének választotta Reichardt Jenőt, a HE-DO Kft. salgótarjáni telephelyének főépítésvezetőjét a Magyar Építők szaklap. Munkatársunk már egészen korán tudta, hogy az építőiparban szeretne dolgozni, ám mosolyogva többszörös pályatévesztőként utal fiatalkori énjére.

„Egyrészt mindig is tervező szerettem volna lenni, másrészt a műszaki egyetemen szerkezetépítőként végeztem. Ehhez képest végül a mélyépítésben és a kivitelezésben váltam sikeressé.”

Reichardt Jenő a diploma megszerzése után 1992-ben került a közútkezelőhöz, majd a Strabagon keresztül vezetett az útja a HE-DO Kft.-hez.

„A Strabag munkatársaként 2008-ban keresett meg az akkoriban terjeszkedő HE-DO Kft., hogy tapasztalt szakemberként és salgótarjáni lakosként szerződtessen. Feladatom a salgótarjáni főépítésvezetőség kiépítése lett. Jelentős plusz feladatot hozott, hogy itt már nem csupán a kivitelezéssel, hanem a szervezet építésével, működésének finomításával is kellett foglalkoznom.” – mondta.

A salgótarjáni központ 2013-14-es befejezésével a vállalat a lehető legjobbkor vált alkalmassá nagy kapacitású aszfalt- és betontermelésre. Ekkoriban hirdették meg ugyanis a 21-es út déli szakaszainak négysávosítását. A HE-DO Kft. Heves megyében és Nógrád megyében is nyert konzorciumi tagként egy-egy kivitelezést, amit mérföldkőként ír le a főépítésvezető.

2015-ben a Pásztó és Mátraszőlős közötti szakasz közbeszerzésén már nem konzorciális viszonyban, hanem önállóan indult és nyert a HE-DO Kft. A Nógrád III-as szakaszt a cég komoly sajtóvisszhangot kiváltva hét hónappal a 2018 júniusi határidő előtt adta át.

„Mindenki úgy emlékszik rá, hogy rengeteg munkával és konfrontációval járt, de végig volt benne valami különleges érzés. Valahogy úgy összeállt minden, hogy végig egyfajta flow állapotban, rendkívüli módon élveztük ezt a munkát. Azt éreztük, hogy ilyen projektünk még sose volt!” – mondta Reichardt Jenő.

Közlekedési létesítmény kategóriában a 21-es számú főúton Pásztó és Mátraszőlős között végzett munkájának elismeréséül Építőipari Nívódíjban részesítette az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetsége (ÉVOSZ) 2018-as évzáró ünnepi közgyűlésén a fővállalkozó-gererálkivitelező HE-DO Kft-t, és a munkálatokban résztvevő többi vállalkozást. A HE-DO Kft. salgótarjáni telephelyének főépítésvezetője, Reichardt Jenő Építési Alkotói Díjat vehetett át.

A Magyar Építők Reichardt Jenővel készített teljes interjúját ITT olvashatja el!