A karancsberényi bekötőút felújításán dolgozik a HE-DO Kft.

A Nógrád megyei Karancsberénynél újítja fel az aszfaltot a 22111-es jelű úton a HE-DO Kft. A munkálatok október 18-án kezdődtek el, és várhatóan előteljesítés mellett december közepén fejeződnek be.

A 22111-es jelű út 0+000 és 2+031-es számú kilométerszelvénye között végez aszfaltozási munkálatokat a HE-DO Kft. a karancsberényi bekötőúton. A kivitelezési eljárást az említett útszakaszra a Magyar Közút Nonprofit Zrt. írta ki. A felújítás alatt állú útszakaszból 1380 méter Karancslapujtő belterületére esik, míg 651 méter külterületi rész. Az aszfaltréteg megújítására a repedezett, megsüllyedt burkolatszélek, az elégtelen vízelvezető rendszer és a kopóréteg elöregedése miatt volt szükség.

A munkaterületet a szakemberek 2021. október 18-án vették át, majd az ideiglenes forgalomkorlátozás bevezetése a padka nyesését és a vízelvezető árkok takarítását végezték el.

„Ezt követte az út baloldalán kijelölt helyeken a zárt csapadékcsatorna építése, a burkolatszélesítés elvégzése, majd az útszakasz teljes belterületi hosszán a kiemelet szegélyek építése.  A baloldali kiemelt szegélyek és a szakaszos zárt csapadékcsatorna egy későbbi önkormányzati beruházásban megvalósuló belterületi járdaépítés előkészítéséhez járul hozzá” – tájékoztatott Reichardt Jenő, a HE-DO Kft. salgótarjáni telephelyének főépítésvezetője.

Eközben megtörtént a meglévő buszöblök és peronok átépítése és felújítása is.

„November 23-án befejeződött a teljes szakaszon az alsó, 7 centiméter vastagságú aszfaltréteg építés és elkezdődött a burkolati közműszerelvények szintbe helyezése, a kapubejárók korrekciója és a tereprendezés. December első napjaiban várhatóan a felső kopóréteg építése is befejeződik Forta-Fi adalékolású aszfaltkeverék beépítésével. A projekt ezt követően a burkolatjelek felfestésével, táblázással, a padkaszerkezetek véglegesítésével és a tereprendezéssel fejeződik be. A jelenlegi állás szerint a műszaki átadás-átvétel előteljesítés mellett december 10-én kezdődik meg és december 16-án fejeződik majd be” – tudatta Reichardt Jenő.