Aszfaltfelújítás a XIII. kerületi Katona József utcában

Megújul a járda és a burkolat, valamint átépül a csapadékvíz-csatorna a Katona József utcában. A munkálatokat a Hegedűs Gyula utca­ – Pannónia utca közötti szakaszon kezdték el a szakemberek.

A XIII. Kerületi Önkormányzat megbízásából, a munkaterület idén április 25-én történő átvétele után elkezdte az újlipótvárosi Katona József utca felújítását a HE-DO Építő Zrt. alvállalkozójaként dolgozó HE-DO Kft.

„A Katona József utca a Hegedűs Gyula – Pannónia utca között 98, a Pannónia utca – Tátra utca között 70 méteres szakaszon újul meg. Kollégáim mindkét szakaszon átépítik a járdákat és az útpályát, amin a déli oldalin 45 fokos, míg az északin párhuzamos parkolókat alakítanak ki, melyeket zöld szigetekkel választanak majd el” – mondta Timár Gellért, a HE-DO Kft. főépítésvezetője.

Az új kopóréteget kapó útpályát megerősítik a szakemberek, akik bővítik és részben átépítik a meglévő zárt csapadékelvezető-csatornát is.

„A munkát a Hegedűs Gyula – Pannónia utcák között kezdtük el a járdák elbontásával és újraépítésével. Ezt a zárt csapadékelvezető-csatorna átépítése követi, majd az útpálya javítását és a kopóréteg építését tervezzük. Ezután építjük ki a zöld szigetek helyeit, amelyeket a szegélyezés után termőfölddel töltünk fel, amelyekbe növényeket telepítünk. A munkálatok ezen a szakaszon a szegélyek menti öntöttaszfalt sávval és a végleges forgalomtechnika kiépítésével zárulnak. Munkatársaim ezt követően kezdik el a Pannónia – Tátra utcák közötti második szakasz átépítését, ahol az első szakasszal teljesen megegyező munkafolyamatokat végeznek majd el” – tájékoztatott a beruházás fontosabb lépéseiről Timár Gellért.

A szakemberek a tervek szerint idén augusztus 7-én fejezik be a kivitelezést.

Fotó: Illusztráció