Az M25-ös autóút déli ütemén dolgozik a HE-DO Kft.

A Heves megyei székhely, Eger gyorsforgalmi bekötése három ütemben valósul meg. Az első ütem kivitelezése még tavaly augusztusban befejeződött: elsőként Andornaktálya elkerülő útja épült meg, valamint az Eger déli részén futó főutat újították fel. Ezt követően a Colas Út Zrt., a HE-DO Kft. és a KM Építő Kft. kivitelezésében készült második ütem novemberben került forgalomba helyezésre, amivel az új nyomvonalon épülő M25-ös autóút 4 kilométeres északi szakaszát vethették birtokba a közlekedők Eger és Andornaktálya között.  Jelenleg az M25-ös autóút harmadik ütemének munkálataizajlanak a HE-DO Kft. részvételével.

2018 márciusában kezdődtek el az M25-ös autóút 0-15 kilométer szelvények közötti szakasz kivitelezési munkái az M3 autópálya és az M25-ös átadott északi üteme között, mellyel együtt az M25-ös autóút 2×2 sávos gyorsforgalmi kapcsolatot teremt Eger és az M3-as autópálya, azaz a megyeszékhely és a főváros között.

– Az M25-ös gyorsforgalmi út Eger bekötésének még át nem adott szakaszai közül jelenleg az M25-ös autóút déli üteme, a maklári csomópont és a maklári bekötés projektelemei készülnek. Az M3-as autópálya felől haladva az M25-ös autóút 0-7 kilométerszelvény közötti szakasza a Colas Hungária Zrt. kivitelezésében, az említett többi projektelem a HE-DO Kft. és a Colas Út Zrt. alkotta konzorcium kivitelezésében készül. Az M25-ös autóút konzorciumunk kivitelezésében készülő szakaszán két új külön szintű csomópont épül: a 3. számú főút csatlakozásánál, illetve az 251. számú főút új nyomvonalon történő kialakításánál. Ezeken felül egy új körforgalmi csomópont is megépül a 2501. jelzésű úton, melyen keresztül Maklár település és a Robert Bosch maklári gyára is közvetlen összeköttetést kap az M25-ös autóúttal – mondta Fényes Tamás, a HE-DO Kft. projektigazgatója.

Az M25-ös autóút HE-DO Kft. kivitelezésében készülő szakaszán a vízépítési munkákkal párhuzamosan a műtárgyak is épülnek, a nagytömegű földmunkák pedig lassan befejeződnek. A védőréteg jelentős része már elkészült, a pályaszerkezeti rétegek építése megkezdődött.

A maklári bekötés projektelemen a kivitelezési munkák előkészítése és közmű kiváltások zajlanak, hamarosan a földmunkák és a 2501-es út szélesítése is elkezdődhet.

Fényes Tamás tájékoztatása szerint a kivitelezők a 3. számú főút korrekciós szakaszát még az idén át kívánják adni a közlekedők részére, a teljes déli ütem tervezett befejezése 2020 nyara.