Az ózdi Pázmány utat újítja fel a HE-DO Kft.

A 2508-as jelű utat újítja fel 1360 méter hosszúságban Ózd belterületén a HE-DO Kft. és a KM Építő Kft. alkotta konzorcium. A szakembereknek a burkolatfelújítás mellett többek között a meglévő víztelenítési rendszerek tisztítása és takarítása, új kapubejárók, árokburkolatok és folyókák építése a feladata.

Az Ózdot Szilvásváraddal összekötő 2508-as jelű út 1+620 és 2+980 kilométerszelvényei között végez útfelújítást az ózdi Pázmány úton a HE-DO Kft. A munkálatokra a kivitelezési eljárást a Magyar Közút Nonprofit Zrt. írta ki, melynek nyertese a HE-DO Kft. és a KM Építő Kft. alkotta konzorcium lett. Az 1360 méter hosszú szakasz burkolatának felújítása mellett a szakembereknek többek között a meglévő víztelenítési rendszerek tisztítása és takarítása, új kapubejárók, árokburkolatok és folyókák építése, valamint közúti visszatartó rendszerek építése a feladata. 

„A munkaterület 2021. március 16-án történő átvétele után a vízelvezető árkok tisztítása, a padkák nyesése, a bozótírtás, a szegélyek építése, a kapubejárók átépítése és a marásokat követő alsó aszfaltréteg beépítése már megtörtént. Május első hetében építjük a kopóréteget, amit a padkaszerkezetet és a forgalomtechnikai elemek megépítése követ” – mondta Reichardt Jenő, a HE-DO Kft. salgótarjáni telephelyének főépítésvezetője.

Az útfelújításra azért van szükség, mert az említett útszakasz burkolata és víztelenítési rendszere az elmúlt időszakban elöregedett.

A munkálatokkal a tervek szerint 2021. május 14-ére végez a HE-DO Kft., amikor megkezdődhet a Pázmány út felújított szakaszának műszaki átadás-átvétele.