Beemelték a tartót az új M3-as autópálya mogyoródi csomópontjánál

Jó ütemben halad a Mogyoród és Fót térségében épülő autópálya-csomópont kivitelezésével a HE-DO Kft., a Penta Általános Építőipari Kft. és a KM Építő Kft alkotta konzorcium. A napokban történt csomóponti híd gerendáinak beemelése mérföldkő a projekt életében. Ennek köszönhetően a beruházás a végéhez közeledik.

2017 októberében megkezdett nettó 4,99 milliárd forintos beruházás bekapcsolja az M3-as autópályát a Mogyoródra Fótról vezető 2101. jelű összekötő úthoz: a Hungaroring, Fót és Mogyoród elérhetősége is jelentősen könnyebbé válik, a munkálatokat 2019 nyarán fejezik be. A konzorcium vezető HE-DO Kft., a konzorciumi tag Penta Kft., valamint a hídgerendák  beemeléséért és a műtárgy fizikai megvalósításáért a konzorcium részéről felelős KM Építő Kft. a műszaki előrehaladás miatt és technológiai okokból is fontosnak vélte a gerendák mihamarabbi beemelését, melynek a téli üzem alatt is mindenki számára megfelelő ideiglenes forgalmi rendjéért és organizációjáért mindent megtettek.

A megrendelő NIF Zrt., a Mérnök Szervezet ECO-TEC Kft. és MHV-Cosinus Kft. és az M3-as autópályát a téli üzem során is üzemeltető Magyar Közút NZrt. támogatása és szakmai felügyelete nagyban hozzájárult a gerendák beemelésének sikerességéhez.