Befejeződött a XIII. kerületi Katona József utca felújítása

Megújult a járda és a burkolat, valamint átépült a csapadékvíz-csatorna a XIII. kerületi Katona József utcában. A munkálatok a Hegedűs Gyula utca­ – Pannónia utca közötti szakaszon már korábban befejeződtek, a Pannónia utca – Tátra utca közötti szakaszon pedig a hét elején végezték el az utolsó simításokat a szakemberek.

A XIII. Kerületi Önkormányzat megbízásából, a munkaterület idén április 25-én történő átvétele után július 21-ére befejezte az újlipótvárosi Katona József utca felújítását a HE-DO Építő Zrt. alvállalkozójaként dolgozó HE-DO Kft.

A Katona József utca a Hegedűs Gyula utca – Pannónia utca között 98, a Pannónia utca – Tátra utca között 70 méteres szakaszon újult meg.

„Kollégáim mindkét szakaszon átépítették a járdákat és az útpályát, amelynek déli oldalán 45 fokos, míg az északin párhuzamos parkolókat alakítottak ki.  A szegélyezési, majd az aszfaltozási munkálatok után kiépítettük és termőfölddel töltöttük fel azokat a szigeteket, amelyekbe növényeket telepítünk” – mondta Timár Gellért, a HE-DO Kft. veresegyházi telephelyének főépítésvezetője.

A felújítás a Hegedűs Gyula utca – Pannónia utca között kezdődött el a járdák elbontásával és újraépítésével. Ezt a zárt csapadékelvezető-csatorna átépítése, majd az útpálya javítása és a kopóréteg építése követte. A munkálatok ezen a szakaszon a szegélyek menti öntöttaszfalt sávval és a végleges forgalomtechnika kiépítésével zárultak. Ezt a felújított szakaszt már hetekkel ezelőtt birtokba vették az autósok.

„Munkatársaim ezt követően kezdték el a Pannónia utca – Tátra utca közötti második szakasz átépítését, ahol az első szakasszal teljesen megegyező munkafolyamatokat végeztek el. Ezen a szakaszon az utolsó simításokat a hét elején fejeztük be” – tájékoztatott Timár Gellért.