Befejezte a burkolatfelújítást Ecseg és Pásztó között a HE-DO Kft.

Immár teljesen új aszfalton haladhat a forgalom a HE-DO Kft. munkájának köszönhetően Ecseg és Pásztó között. A 2126-os jelű út 1871 méter hosszú szakaszának felújítását a szakemberek 2022. május 20-án fejezték be.

A 2126-os jelű út 0+000-ás és 1+871-es számú kilométerszelvények közötti szakaszát újította fel a HE-DO Kft. Az Ecseg belterületét is érintő 1,871 kilométer hosszúságú Nógrád megyei útszakasz felújításra a Magyar Közút Nonprofit Zrt. írta ki a közbeszerzési eljárást, mivel a régi útpálya felülete az elmúlt évek során teljesen tönkrement.

A munkaterületet a HE-DO Kft. 2021. október 27-én vette át.

„Kollégáim a külterületi szakaszt teljes útzár mellett az ideiglenes forgalomtechnikai elemek kiépítése után hideg remix-technológiával újították fel, és szélesítették. Ezt követte kül- és belterületen a kötőréteg megépítése, a vízelvezető árkok rendbetétele, a Lefix-útszegély elkészítése és a kopóréteg megépítése. Legvégül a padkát és a végleges forgalomtechnikát alakítottuk ki” – tájékoztatott az útfelújítás legfontosabb lépéseiről Timár Gellért, a HE-DO Kft. veresegyházi telephelyének főépítésvezetője.

A HE-DO Kft. a munkát az Ecseg-Pásztó összekötő úton 2022. május 20-án fejezte be.

Fotó: Illusztráció