Befejezte az burkolatfelújítási munkálatokat Etesnél a HE-DO Kft.

Immár teljesen felújított úton halad a forgalom a HE-DO Kft. munkájának köszönhetően Etesnél. A 22109 jelű Etes bekötőút 4+175 és 6+785 kilométerszelvények közötti 2610 méter hosszú szakaszát a műszaki átadás-átvétel után tavaly év végén vehették birtokukba az autósok a HE-DO Kft. és a KM Építő Kft. alkotta konzorcium jóvoltából. A burkolatfelújításra a közbeszerzési pályázatot még tavaly februárban írta ki a Magyar Közút Nonprofit Zrt.

– Az alvállalkozók bevonásával elkészült munkában a meglévő pályaszerkezet kijelölt részeire a pályaszerkezet csere után alap-, kötő-, majd kopó aszfaltréteg került, illetve a mélymarások helyén kötő-és kopó aszfaltréteg. A megmaradó útalapra kiegyenlítő-, és kopó aszfaltréteget építettünk. Az aszfaltburkolat építésen kívül feladatunk volt a hibás szegélyek átépítése, kis sugarú ívekben padkarázó burkolat Lefix burkolóelemekből történő építése, mederlappal való árokburkolás, a buszmegállók felújítása, padkaépítés, burkolatjel festés és a közlekedési táblák cseréje – mondta Tari Ádám, a HE-DO Kft. építésvezetője.

A munkaterületet a konzorcium tagjai tavaly július 22-én vették át.

– A padkanyesést és árokrendezést követően a pályaszerkezet cserék és mélymarások következtek. Ezután láttunk neki a szegélyek átépítésének és a buszmegállók felújításának. Következő lépés az árokburkolás, a Lefix padkaburkolat készítése, az aszfaltburkolatok építése és a padkaépítés volt. A végleges forgalomtechnika kialakításával fejeztük be a munkát– mesélt a felújítás részleteiről Tari Ádám.

Az elkészült útfelújítás könnyebbé teszi Etes község lakóinak közlekedését Salgótarján felé.