Bodrogolaszi és Sátoraljaújhely között újítja fel az aszfaltot a HE-DO Kft.

Több mint 15 kilométeren keresztül újítja fel az aszfaltot a HE-DO Kft. Borsod-Abaúj-Zemplén megyében Bodrogolaszi és Sátoraljaújhely között. A külterületi szakaszokat érintő munkálatok a tervek szerint 2022 nyarán fejeződnek be.

A 37-es számú főút 59+256-os és 74+333-as kilométerszelvénye között végez aszfaltozási munkálatokat a HE-DO Kft. Az útfelújításra a kivitelezési pályázatot a Magyar Közút Nonprofit Zrt. írta ki többek között forgalombiztonsági és utaskényelmi szempontok miatt.

Az útépítő cég szakemberei a munkaterületet 2021. október 11-én vették át, és azonnal elkezdték a jellemzően repedezett és kátyúkkal tűzdelt aszfaltút javítását. A külterületen végzett aszfaltozás egyik jelentős feladata a sárospataki körforgalom teljes felújítása.

„A biztonságos közlekedést szolgáló ideiglenes forgalomtechnika kiépítése után kollégáim földárokrendezést, padkanyesést és 5 centiméteres burkolatmarást végeztek a 67+700-as és a 73+000-s kilométerszelvények között. A kezdő munkálatok után megtörtént a repedések kijavítása, majd a teljes felületre 5 centiméter vastagságú kötőréteg került. Ezután kezdtük el a kopóréteg építését, majd a kétoldali padka feltöltésével párhuzamosan elvégeztük a szalagkorlát szintre emelését. Ezt követően jelzőtáblákat helyeztünk ki, valamint felfestettük az útburkolati jeleket. Azért kezdtük az említett kilométerszelvények közötti szakaszon a munkát, mert ezen a területen az őszi-téli időjárási körülmények között is jól gépesíthető munkafolyamatokkal rövid idő alatt tudtunk látványos eredményeket elérni. A kivitelezést a többi szakaszon a téli időszak után folytatjuk. A munkát terveink szerint 2022 nyarán fejezzük be” – tájékoztatott az összekötő úton végzett munkával kapcsolatban Vidó Zoltán, a HE-DO Kft. főépítésvezetője.