Célegyenesbe ért Pásztó északi ipari terület kialakításának munkálataival a HE-DO Kft.

Az előzetes terveknek megfelelően hamarosan végez Pásztó északi ipari terület infrastrukturális fejlesztésével a HE-DO Kft. A Heves megyei építőipari vállalkozás az ipari terület megközelítését könnyítő új, aszfaltozott utakat is épített a fejlesztés ingatlanjaira.

A Pásztó északi városrészén létrejövő ipari terület infrastrukturális fejlesztését kezdte el a munkaterület 2020. december eleji átvétele után a HE-DO Kft.

Az elmúlt hónapokban az építőipari vállalkozás szakemberei annak az új aszfaltburkolatú útnak az építésén dolgoztak, amely a Pásztót, Galyatetőt és Mátraházát összekötő 2408-as számú úton található tari csomóponttól a 24303-as számú útig épül meg az ott található földút egy részének felhasználásával. Erről az útról ágazik le az a szintén újonnan épülő feltáró út is, amelynek segítségével a leendő befektetők közvetlenül érhetik el ingatlanjaikat.

„Július végére kollégáim az új aszfaltburkolatú út teljes pályaszerkezetén elkészítették a fagyvédő réteget, illetve a feltáró úton a bal oldali térköves járdaszerkezet megépítésével is végeztek. Augusztus első napjaiban kezdődött el a Ckt-alapréteg építése, amelyre várhatóan szeptember első hetében kerül az aszfaltkötő- és -kopóréteg. Szeptemberben a bekötő úti járda elkészítése után a megépített közműhálózatok üzempróbái mellett forgalomtechnikai, tereprendezési, humuszolási és füvesítési feladatok várnak ránk” – számolt be az útépítésekkel kapcsolatos munkálatokról Reichardt Jenő, a HE-DO Kft. salgótarjáni telephelyének főépítésvezetője.

Az ipari terület infrastrukturális fejlesztéséről a szakember elmondta, hogy a beruházás során új szennyvíz- és csapadékcsatorna, gázelosztó vezeték, közvilágítás és hírközlési hálózat épül ki, valamint kiváltottak egy középfeszültségű elektromos légvezeték-hálózatot is.

„A hírközlési- és közvilágítási hálózat kiépítése egyelőre nincs teljesen készen, jelenleg az alépítmény elemeinek megépítésénél tartunk. Hátravan még a szennyvízcsatorna nyomott vezetéki szakaszának végső gépészeti-vezérlési kialakítása is. A többi infrastrukturális elem elkészült és működőképes” – tudatta Reichardt Jenő.

A Pásztó északi ipari terület infrastrukturális fejlesztése című, TOP-1.1.1-15-NG1-2016-00010-es azonosító számú projekt a műszaki átadás-átvételi eljárással fejeződik be szeptember végén, ami várhatóan két hétig tart majd.