Derekas helytállás a NIF Kupán: Egy győzelem és egy döntetlen sem volt elég a továbbjutáshoz

Céges focicsapattal indult el a HE-DO Kft. a VI. Infrastruktúra Kupán és Családi Napon az Ikarus BSE Sporttelepen szeptember 29-én. Az országos szabadidős rendezvény a közös foci örömén túl jó lehetőséget kínált egy kötetlenebb szakmai találkozóra is az infrastrukturális szektorhoz kapcsolódó intézmények, illetve útépítő, vasútépítő, hídépítő és magasépítő vállalatoknak.

Tíz fős lelkes focicsapattal vágott neki a VI. Infrastruktúra Kupán szervezett NIF Kupának a HE-DO Kft. a rendezvény egyik támogatójaként szeptember 29-én az Ikarus BSE Sporttelepen.

A Sipos Zsolt, Bodzán András, Szabó Szabolcs, Huszti András, Sivadó Gergő, Szanyi Tamás, Gajdos Richárd, Bíró Gábor, Zsíros Istvánés Hegedüs Imre alkotta gárda az előzetes sorsolás alapján kemény csoportba került, ahol a Strabag Magyarország, a Swietelsky Magyarország Kft. és az A-HÍD Zrt. ellen próbálta kivívni a kétszer 12 perces csoportmérkőzéseken az elődöntőbe jutást.

A Strabag Magyarország 2017-ben megnyerte a NIF Kupát, az A-HÍD Zrt. két éve második lett, míg a Swietelsky Magyarország Kft. egyik játékosa Aranyos Imre, egykori magyar válogatott focista volt.

A csoportmérkőzések előtt nagyon fogadkozott a HE-DO Kft. legénysége, hiszen 2015-ben a cég akkori csapata az ezüstérmet hozta el a kupáról, ám az akkori gárdából mára csak négyen maradtak a gárdában.

Köztük Hegedüs Imre, a cég abasári központi telephelyének műszaki kontrollere, aki négy esztendeje minden évben kapitányként verbuválja össze egy csapatba a HE-DO Kft. legtehetségesebb labdarúgóit.

–Június környékén már elkezdtem szervezni a csapatot. Általában hétfőnként edzettünk, de mivel több telephelyünk van és mindenki eléggé elfoglalt, ritkán jött össze a teljes létszám a gyakorlásokra, amiken a COLAS Hungária Zrt. gárdájával kétkapuztunk Visontán. Nagyjából öt felkészülési meccset tudtunk játszani – mesélte.

Hegedűs Imre

Hegedüs Imre azt is elárulta, hogy régen hobbiszinten komolyan foglalkozott a labdakergetéssel, ma már kevesebb ideje jut a játékra. Hátvédként vagy középhátvádként vethető be. – A focimeccseket viszont nagyon szeretem nézni. Kedvenc csapatom a Manchester United, sajnos mostanában igencsak gyengélkednek. Ryan Giggs óriási kedvenc volt, de a régi Unitedből Zlatan Ibrahimovic és Rio Ferdinand játékát is kedvelte. Örök emlék, hogy néhány éve sikerült a párommal eljutni az Old Traffordra egy Manchester United-Juventus mérkőzésre. Gary Neville búcsúmeccse volt, a United kikapott 2-1-re. A párom egyébként nagy Juventus-drukker – magyarázta Hegedüs Imre.

Bodzán András

Az egykori ezüstös HE-DO gárda tagja volt Bodzán András is, a cég veresegyházi főépítésvezetőségének vezetője. – Több mint tíz évig fociztam versenyszerűen, ma már kevesebb időm jut rá, de ezt a sportot űzni és nézni is szeretem. Legmagasabb szinten a Dunakeszi NB III-as felnőtt csapatában szerepeltem. Újpesten nőttem fel, a család az ősidőig visszamenően Újpest drukker, így nem kérdés, hogy nekem is a lilafehérek a kedvenceim. Középiskolásként két éven keresztül a csapat ultra szurkolói táborában is benne voltam, kísértem őket mindenhova, de ma már csak ritkán járok ki egy-egy érdekesebb hazai meccsre. Kedvenc játékosom Bácsi Sándor volt, aki hozzám hasonlóan ballábas focista, az első kedvencem, 11-es volt a száma, ahogy nekem is a HE-DO csapatában – mondta Bodzán András.

Gajdos Richárd

Gajdos Richárd a bemelegítés alatt számos szép labdás zsonglőrmutatvánnyal vetette észre magát. A cég hejőpapi egységéhez tartozó fiatalember jelenleg Egerben tölti mindennapjait, ahol építésvezetőként az M25-ös északi üteménél dolgozik. – A család minden férfitagja rajong a fociért. Felnőttként megyei szinten az Andornaktályában és Nyírteleken rúgtam a bőrt. Másodjára szereplek a céges csapatban. Újpest és Dortmund szurkoló vagyok, de kevés időm jut meccsnézésre, dolgozni kell – mondta mosolyogva.

Bíró Gábor

A HE-DO Kft. csapatának kapujában biztos bástyaként Bíró Gábor állt, aki a salgótarjáni főépítésvezetőség képviseletében jelenleg építésvezetőként dolgozik a Csömöri úti felújításnál. – Hogyan lettem kapus? Nagyon tehetségtelen voltam mezőnyjátékosként – mondta mosolyogva. Védett Megye II-ben Gödön, majd a Pest megyei ifiválogatottba is bekerült, azzal a csapatával egy németországi tornáról a legjobb kapus címet hozta el. Csak nagyon halkan súgta meg, hogy a HE-DO Kft-nél a legtöbben Újpest drukkerek, de neki mégis a Ferencváros a kedvenc magyar csapata. Ő is tagja volt az „ezüstgenerációnak” a NIF Kuppán 2015-ben a torna legjobb kapusa lett.

A HE-DO Kft. tehát profi csapattal vette fel a versenyt, az első meccsen az A-HÍD Zrt. csapatával egy nyitómeccstől elvárt 0-0-át játszott, majd a Strabag Magyarország ellen egy szabadrúgásból Bodzán „Bácsi Sándor” András volt eredményes, ami elég is volt a győzelemhez. A Swietelsky Magyarország Kft. a csoportmeccseken senkinek nem kegyelmezett, a HE-DO Kft-t egy laza négyessel küldte haza sajnos szó szerint, ugyanis az utolsó meccsen az A-HÍD fölényesen verte a Strabagot, így a HE-DO Kft-nek idén az egy győzelem és egy döntetlen ellenére nem sikerült beverekedni magát az elődöntőkbe.