Dobróka Tamás 4000 orvosi maszkot adományozott Gyöngyösre és Mátraházára

Dobróka Tamás, a HE-DO Kft. tulajdonosa 4000 darab orvosi maszkot adományozott a gyöngyösi Bugát Pál Kórház és a Mátrai Gyógyintézet részére.

A gyöngyösi térség egyik legjelentősebb magyar tulajdonú vállalkozásának adományát a tulajdonos április 3-án személyesen adta át mindkét intézménynek. Az egészségügyi dolgozók, orvosok és nővérek védelmét segítő speciális felszerelésből 2000 darab Gyöngyösre, 2000 darab pedig Mátraházára került.

A Kékes Online kérdésére Dobróka Tamás úgy fogalmazott: családja évtizedek óta kötelességének tartja a rászorulókról való gondoskodást, s azt érzik, hogy a mai helyzetben a felelősségvállalás és az egymásnak segítés még nagyobb érték, mint máskor. Ezzel az adománnyal egyúttal arra is szeretnék felhívni mindenki figyelmét, hogy akinek van lehetősége, tegyen embertársaiért.

Mint elmondta, bízik abban, hogy ha ezt a fegyelmezettséget tartja az ország, akkor mielőbb véget ér a nehéz időszak. Arra kért mindenkit, hogy tartsuk be a járvány visszaszorítása érdekében hozott szabályokat: fizikailag maradjunk távol egymástól, aki tehet, az pedig maradjon otthon.

A cégtulajdonos a Mátrai Gyógyintézetnek is 2000 orvosi maszkot adományozott

Dobróka Tamás azt is elárulta, hogy a HE-DO Kft. már egy hónapja kidolgozott egy stratégiát, amely szabályozza a fertőtlenítési folyamatokat és a fizikai távolságtartást is a cégnél. Emellett az összes munkavállaló, akinek a munkája ezt lehetővé teszi, már hetek óta otthonról dolgozik. Mint elmondta, minden héten körlevélben tájékoztatják a munkavállalóikat az egészségük védelmében hozott döntésekről, higiéniai szabályokról és az új típusú munkavégzési lehetőségekről.

Hozzátette, családjával együtt kiemelt figyelmet fordít az egészségmegőrzésre és a megelőzésre, ezt a gondoskodást pedig a cég mindennapjaiba is igyekeznek minél hatékonyabban beépíteni, dolgozóik folyamatos egészségbiztosítása mellett soron kívüli vizsgálatokon, illetve szűréseken is részt vehetnek a munkavállalóik. A HE-DO Kft. jelenleg több száz főt foglalkoztat, s az elmúlt napokban, hetekben több olyan intézkedés is történt, amely az alkalmazottak biztonságérzetét is növelheti: mindenkit elláttak megfelelő mennyiségű szájmaszkkal, de fertőtlenítőszereket is kaptak az ott dolgozók.

A cég működését a tulajdonos stabilnak tartja, nyilván az új helyzetből adódó kisebb-nagyobb adminisztratív nehézségekkel. Mint fogalmazott, fegyelmezettek és bizakodóak, sőt, rengeteg hasznos tapasztalatot szereztek.

Kiderült, hogy nagyon sok adminisztratív munkafolyamatot képesek vagyunk zökkenőmentesen és precízen megoldani a távolból is. Az otthoni munkavégzés munkavállalóink biztonságát, esetenként a munka hatékonyságát is növeli, nem utolsó sorban pedig az utazással járó környezeti terhelést csökkenti – zárta szavait Dobróka Tamás.

Forrás: Kékes Online, Zelei Dániel

Fotók: Czímer Tamás