Egy pont, két gól, harmadik hely a csoportban

Céges focicsapattal képviseltette magát a HE-DO Kft. a VIII. Infrastruktúra Kupán és Családi Napon az Ikarus BSE Sporttelepen október 10-én. A rendkívül nehéz csoportban helyt álltak a játékosok, akik jobb gólkülönbségüknek köszönhetően a csoport harmadik helyén végeztek.

A HE-DO Kft. kispályás focicsapata a VIII. Infrastruktúra Kupa és Családi Napon

Szikrázó napsütésben futott ki a pályára a HE-DO Kft. kispályás focicsapata a VIII. Infrastruktúra Kupán és Családi Napon az Ikarus BSE Sporttelepen október 10-én.

A Heves megyei építőipari vállalkozást a tornán Sipos Zsolt, Hegedüs Imre, Szanyi Tamás, Halász Dénes, Szabó Szabolcs, Belencsik László, Bíró Gábor, Zilahi Zoltán, Bodnár Dávid, Huszti András és Bodzán András képviselte.

Bíró Gábor remek védéseket mutatott be a focitorna mindhárom csoportmeccsén

A HE-DO Kft. évek óta részt vesz az infrastrukturális szektorhoz kapcsolódó intézmények, illetve útépítő, vasútépítő, hídépítő és magasépítő vállalatok között megrendezésre kerülő NIF Kupán, és legnagyobb sikerét 2015-ben érte el, amikor ezüstéremmel gazdagodott.

A csapat ezúttal igazán nehéz csoportba került a címvédő Ke-Víz 21 Zrt.-vel, a komoly játékerőt képviselő Terra-21 Kft.-vel és a Ferrobeton Zrt.-vel.

Belencsik László hátvédként a védelem oszlopa volt a NIF Kupán

Az első összecsapáson a címvédő ellen 3-0-ás vereséget szenvedett el a HE-DO Kft. A cég csapata a szerencsével is hadilábon állt ezen az összecsapáson, mert a második találatnál egy rosszul megpattanó lövés Hegedüs Imre csapatkapitány lábáról a tornán egyébként végig remekül védő Bíró Gábor mellett csorgott a kapuba.

Sipos Zsolt ügyvezető a pálya mellől edzői szerepkörben próbált hasznos tanácsokat adni az éppen gyepen levőknek, akiket egyáltalán nem keserített el a három gólos fiaskó.

„Tavaly is szembekerültünk a csoportmeccsek alatt a Ke-Víz 21 Zrt. csapatával és 4-0-ra kaptunk ki. Most csak három gólt szereztek ellenünk, ami határozott javulás a tavalyi összecsapáshoz képest. A koronavírus miatt csak a NIF Kupát megelőző szerdán tudtunk közösen gyakorolni egy gyöngyösi amatőr focicsapat ellen, de annyira élvezte mindenki a játékot, hogy ezt az összetartást a terveink szerint a jövőben is folytatjuk, és reményeink szerint a 2021-es NIF Kupára már egy jóval összeszokottabb együttessel tudunk majd pályára lépni” – mondta Hegedüs Imre, a cég abasári központi telephelyének műszaki kontrollere.

A csapatkapitány azt remélte, hogy legalább egy gólt sikerül összehoznia a lelkes HE-DO-s gárdának.

A második mérkőzésen ezt még nem sikerült elérni, hiszen a Terra-21 Kft. 2-0-val küldte szusszanásnyi szünetre az utolsó csoportmeccs előtt a HE-DO csapatát.

Bíró Gábor kapus, az abasári telephely építésvezetője szerint nem igaz az a mondás, hogy a bekapott gólért mindig a kapus a hibás. Azt mondta, hogy a kevés közös edzés miatt még nem találta meg minden játékos azt a posztot a csapatban, amiben a legnagyobb segítségére tudna lenni a cég csapatának. Ő is úgy vélte, hogy igazán jövőre áll majd össze együttesünk.

Gábor kapuspéldaképe a magyar válogatott Gulácsi Péter, aki a Bundesligában remek eredményeket elérő RB Leipzig első számú portása.

A csoportmeccsek utolsó fordulójában néhány igazán remek védést mutatott be az építésvezető, majd Bodnár Dávid az első, Bodzán András a második gólját is megszerezte a HE-DO Kft.-nek a Ferrobeton Zrt. ellen. Ez a mérkőzés igazságos 2-2-vel ért véget, aminek köszönhetően a HE-DO Kft. jobb gólkülönbségével végül a csoport harmadik helyét szerezte meg.