Elkezdődött a Gyöngyös nyugati elkerülő második ütemének kivitelezése

Minden készen áll a földmunkák idén szeptemberben történő elkezdéséhez a Gyöngyös nyugati elkerülő út második üteménél, ahol jelenleg a régészeti feltárások mellett a kivitelezés előkészületei zajlanak.

A munkaterület 2022. május 2-án történt átadás-átvételét követően a terepelőkészítési és a lőszermentesítési feladatokkal megkezdte a Gyöngyös nyugati elkerülő út második ütemének kivitelezését a HE-DO Építő Zrt. alvállalkozójaként dolgozó HE-DO Kft. A Heves megyei központi székhellyel rendelkező cég a Colas Út Építőipari Zrt.-vel dolgozik konzorciumban.

„A Gyöngyös nyugati elkerülő a 2406-os jelű és a 3203-as jelű utakat köti össze mintegy 4800 méteren keresztül Gyöngyös és Nagyréde közigazgatási területén áthaladva. A Gyöngyösi Állatkerttől a lovardáig kollégáim a meglévő utat újítják fel és szélesítik ki, a lovardától a gyöngyöshalászi útig teljesen új nyomvonalat építenek. Ezen az új nyomvonalon 3 körforgalom is épül majd: a gyöngyösi OBI közelében, a 3-as számú főút csomópontjában, valamint a Déli Külhatár út és a 3203-as jelű út csomópontjában. A kivitelezés részét képezi a 3-as számú főút 500 méter hosszban történő felújítása is” – tájékoztatott Csuri Ottó, a HE-DO Kft. projektvezetője.

A szakemberek a tervek szerint az 2023. október 9-ig tartó munkálatok során új hidat építenek a Toka-patakon és a Gyöngyös-patakon, illetve felújítják a 3-as számú főúton található Nagy-patak hidat.

A Gyöngyös nyugati elkerülő út második ütemének területén jelen pillanatban régészek dolgoznak, a közműkiváltások terveinek engedélyeztetése folyamatban van. A földmunkák az ütemterv szerint idén szeptemberben kezdődnek el.

A fejlesztés a NIF Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. beruházásában készül el, aminek köszönhetően jóval kisebb lesz a forgalom Gyöngyös belterületén, miközben a város jelentős belvárosi útfelújításokon is átesik.

Fotók: Illusztráció