Elkezdődtek a földmunkák a jászberényi elkerülő utolsó szakaszánál a HE-DO Kft. részvételével

Elkezdődtek a nagytömegű földmunkák a Jászberényt elkerülő útszakasz harmadik ütemének építésénél, ahol a kivitelezést a Colas Út Zrt. és a HE-DO Kft. alkotta konzorcium végzi a NIF Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. beruházásában. A területen a szakemberek már elvégezték a lőszermentesítést, a régészeti, és a további terület-előkészítő munkák folyamatban vannak.

Az új, kétszer egysávos út 4,5 kilométer hosszban épül meg, és a 32-es számú főutat köti össze a 31-es számú főúttal. Az útszakasz a 32-es számú főútnál nyomvonalkorrekcióval indul, és a tervezési szakasz végén a 31-es számú főúti csomópontnál a meglévő körforgalomhoz csatlakozik. Az elkerülő utat Jászberény forgalmának enyhítése miatt építik meg.

Az új nyomvonalon található Gyilkos ér I. belvízcsatorna és a Kis-Gyilkos csatorna közös medre felett egy 12 méter hosszú, kéttámaszú, előregyártott, vasbeton tartós gerendahíd készül majd, a Zagyva folyó keresztezésében pedig három-nyílású, 66 méter hosszú, szintén előregyártott, vasbeton tartós gerendahíd épül.

Az új nyomvonal és a 3203-as számú Gyöngyös-Jászberényi út keresztezésében egy 25 méter sugarú, négyágú körforgalmú csomópont épül, melynek gyöngyösi ágát 150 méteren, jászberényi ágát pedig 500 méteren újítják fel.

Az új elkerülő út – amit az autósok várhatóan 2022 szeptemberétől használhatnak majd – mintegy nettó 4,9 milliárd forintból valósul meg.

Forrás: Magyar Építők 

Illusztráció: Dernovics Tamás (Magyar Építők)