Felújítja a 24-es utat a HE-DO Kft. Gyöngyösön

A HE-DO Kft. munkájának köszönhetően augusztus 9-én elindult Gyöngyösön a 24-es út felújítása. A következő hónapokban az út belvárosi szakasza három ütemben újul meg.

Elkezdődött a 24-es út felújításának első, 1,8 kilométeres szakasza, amelyre a kivitelezési pályázatot a Magyar Közút Nonprofit Zrt. írta ki. A több ütemben elkészülő beruházást a HE-DO Kft. végzi.

A következő száz napban a 24-es út belvárosi szakasza három ütemben újul meg. A most elindult első ütem az egyik legfontosabb szakasz, mely több kulcsfontosságú csomópontot is érint. Az első, belvárosi ütemet követően a Nyugati elkerülő úthoz kapcsolódó belvárosi utak felújítása kezdődik el, melyre azért van szükség, hogy a megépülő Nyugati elkerülőről beérkező forgalom egy jó állapotban lévő útszakaszra érkezzen. Őszre várható a Kossuth Lajos, a Vachott Sándor, a Szent Bertalan és a Damjanich János út korszerűsítése, majd ezt követően a Nyugati elkerülő már megépült szakaszának rekonstrukciójával, a hiányzó szakasz kivitelezésével folytatódik a beruházás, ami végül az Északi elkerülő út megépítésével válik teljessé. A Nyugati és az Északi elkerülő együtt egy olyan útszakasz lesz, ami valóban tehermentesíti a várost. 

A felújításnak nemcsak az autósok lesznek a nyertesei, hiszen egy új jelzőlámpás csomóponton kívül több helyen is süllyesztett útszegélyek épülnek, ami a gyalogosokat segíti.

Balázs Attila, a kivitelező HE-DO Kft. abasári központi telephelyének főépítésvezetője elmondta, hogy augusztus 9-én elkezdődött az ideiglenes forgalomtechnika kiépítése a 3-as úttól a Kossuth úti csomópontig, és elindult a konkrét munkavégzés. A kivitelezés során az építőipari vállalkozás szakemberei mindent megtesznek annak érdekében, hogy a lehető legkevésbé akadályozzák az erre közlekedőket.

A tervek szerint az első ütem kivitelezésének kritikus szakaszai az iskolakezdésre befejeződnek.

Szöveg és fotó forrása: kekesonline.hu

Fotók: Czímer Tamás