Felújítja a budapesti Csinszka utcát a HE-DO Kft.

Burkolatot cserél, járdákat épít át és vízelvezető rendszereket újít fel a HE-DO Kft. a budapesti Csinszka utcában. A cég munkatársai kilenc építési szakaszra bontva végzik el a munkálatokat Mátyásföldön.

A budapesti XVI. kerületi önkormányzat megbízásából, a munkaterület tavaly szeptember 28-án történő átvétele után elkezdte a mátyásföldi Csinszka utca felújítását a HE-DO Kft.

„A nagyjából 1400 méter hosszú utat kilenc építési szakaszra osztottuk fel, ahol kollégáim elbontják a régi útpályát, majd egységes, erősebb pályaszerkezetet építenek. A négy és fél méter szélességű kétrétegű aszfalt útpályát mindkét oldalon hetvenöt centiméter széles térkősáv kíséri, melyet süllyesztett szegélyek határolnak. Az út mellett a felszíni vízelvezető rendszer is megújul, szikkasztó árkok és alájuk elhelyezett szivárgócsövek juttatják majd vissza a csapadékvizet a talajba. A Csinszka utcában a gépkocsi behajtók és a személyi bejárók is új burkolatot kapnak, a járdákat pedig egy egységes, 1,3 méter szélességű térkő-felülettel látjuk el” – tájékoztatott a beruházás fontosabb lépéseiről Timár Gellért, a HE-DO Kft. projektvezetője.

Öt építési szakasz már kopórétegig, egy pedig kötőrétegig készült el, a hatodik éppen bontás alatt van, míg két építési szakaszon a Fővárosi Vízművek Zrt. vízvezeték cseréjének elvégzését követően lehet elkezdeni az aszfaltozási munkálatokat. A csapadékvíz elvezető rendszer megújítása március második felében kezdődik, míg a beruházás befejezése a Fővárosi Vízművek Zrt. munkájának függvényében május közepére várható.