Folytatja a soroksári kavicsos földutak aszfaltozását a HE-DO Kft.

Két ütemben újítja fel Soroksár földútjait a HE-DO Kft. Az építőipari vállalkozás még tavaly kezdte el a munkát a főváros XXIII. kerületében. Az első ütemben megújult, aszfaltot és több helyen zárt csapadékvíz elvezetést is kapó utcák után a cég a Derce köz, a Nádor Ödön utca, a Szitás köz, a Talling-Selyemkóró utca, a Hungária köz, a Kelep utca, az Orbánhegyi dűlő és a Zsilvölgyi utca egyes szakaszain folytatja a földutak felszámolását.

Fotó: Dernovics Tamás (magyarepitok.hu)

– Ezek az utcák összesen közel 2 kilométer hosszan kapnak komplett új pályaszerkezetet. A XXIII. kerületi önkormányzat által kiírt kivitelezési pályázatot a HE-DO Kft. önállóan nyerte el. A felújítási munkálatoknak hamarosan nekilátunk. Kollégáim a rendkívüli helyzet biztonsági előírásait figyelembe véve a szabad levegőn, egymástól az előírt távolságot betartva dolgoznak majd. A soroksári földutak aszfaltozásával a tervek szerint nyáron végzünk – mondta Timár Gellért, a HE-DO Kft. projektvezetője.

A HE-DO Kft. alvállalkozók bevonásával oldja meg a szegélyépítést és a felszíni csapadékvíz elvezetést. Van olyan utca, ahol a közvilágítás és növényzet is megújul. Az utak mellett gyalogjárdák épülnek.

A közel 821 millió forintból megvalósuló beruházás az ott lakók mindennapjainak megkönnyítése érdekében szükséges. A megújulás előtt álló kavicsos földutakat a környező utcákból már új aszfaltburkolaton lehet megközelíteni.