Forgalmi rend változás a Várállomásnál Egerben

A 2504-es jelű, Eger–Bogács összekötő út (Vécseyvölgy utca)–Gárdonyi utca balesetveszélyes csomópontjának átépítése miatt május 2-ától forgalmi rend változás lép életbe az egri Várállomásnál.

Eger egyik balesetveszélyes csomópontját márciusban kezdte el átépíteni a fővállalkozó HE-DO Építő Zrt. alvállalkozójaként a HE-DO Kft. A kivitelezés most a következő fázisához érkezett, május 2-ától, a reggeli csúcsforgalmat követően a Gárdonyi utcát teljes szélességében lezárják a szakemberek az Egri csillagok utca és Gárdonyi Géza utca „Y”-csomópontja között.

A kivitelezés során a jelenlegi balesetveszélyes csomópont 360 méter hosszon épül át. A gyalogosok biztonságos közlekedése érdekében a csomópont környéken összesen hat helyszínen – a Vécseyvölgy utca– Gárdonyi Géza utca– Zoltay István utca csomópontjában négy, a Vécsey Sándor utca–Dézsmaház utca kereszteződésében kettő – alakítanak ki gyalogátkelőhelyet a szakemberek.

A felújítás hétfőn kezdődő ütemében az alábbi forgalmirend-változásokra kell felkészülniük a közlekedőknek:

  • A belvárosból Noszvaj felé a személygépjármű forgalom a Mekcsey utca–Bástya utca–Gárdonyi Géza utca– Cecey Éva utca útvonalon haladhat, a tehergépjármű- és a buszforgalmat a 25-ös számú főút felé terelik.
  • Noszvajról és az Almagyar-dombról a belváros felé a forgalmat a Tetemvár utca felé és a 25-ös számú főút felé terelik.
  • Az Egri csillagok utca az előző ütemben bevezetett forgalmi rend szerint továbbra is egyirányú marad a Liget utcáig.
  • „NOSZVAJ” táblák kerülnek ki a Szarvas térre, az Eszterházy térre, a Törvényház utcára és a Kisasszony útra. A Szarvas tértől az Almagyar-domb irányába busz és tehergépjármű csak közútkezelői hozzájárulással, engedéllyel közlekedhet.
  • Mivel az Almagyar utcán 7,5 tonnás súlykorlátozás van érvényben, így ezt kiterjesztik a megelőző alternatív útvonalú csomópontokra (Maklári utca–Hadnagy utca és Kertész uta–Hadnagy utca) is, így a 7,5 tonnánál nagyobb össztömegű gépjárműveknek egyéb (Deák Ferenc út és 25-ös számú főút) alternatív útvonalon kell közlekedniük.

A fejlesztés az Innovációs és Technológiai Minisztérium megbízásából, a NIF Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. beruházásában, hazai forrásból valósul meg.

Szöveg és térkép forrása: NIF Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt.