Gelej és Mezőcsát között újítja fel a burkolatot a HE-DO Kft.

Borsod-Abaúj-Zemplén megyében végez útfelújítást a 3305-ös jelű úton a HE-DO Kft. A Gelejt Mezőcsáttal összekötő út több mint öt kilométer hosszan kap új aszfaltburkolatot.

A burkolat és a vízelvezető rendszer elhasználódása miatt írt ki közbeszerzési eljárást a 3305-ös jelű út felújítására Gelej és Mezőcsát között a Magyar Közút Nonprofit Zrt. A nyertes kivitelező a HE-DO Kft. és a KM Építő Kft. alkotta konzorcium lett. A munkálatok a 9+965-ös és a 12+695-ös, valamint a 12+695-ös és a 14+750-es kilométerszelvények között párhuzamosan kezdődtek meg 2021. április 12-én a munkaterületek átvétele után.

„A három kilométer hosszúságú szakasz felújítása TOP 7-es uniós, míg a 2,055 kilométer hosszúságú szakaszé hazai forrásból valósul meg. A két helyszínen egyszerre folyik a munkavégzés, ami az ideiglenes forgalomtechnika kialakítását követően a padka nyesésével, a vízelvezető árkok tisztásával, profilozással, valamint az út menti bozót- és cserjeirtással folytatódott. Terveink szerint a műszaki átadás-átvétel mindkét szakaszon 2021. június végén zárul le” – mondta Reichardt Jenő, a HE-DO Kft. salgótarjáni telephelyének főépítésvezetője.