Hamarosan befejezi az egri Verőszala-, és Árnyékszala utcák felújítását a HE-DO Kft.

A „Leromlott városi területek rehabilitációja Egerben” elnevezésű projekt keretében megvalósuló Verőszala és Árnyékszala utcák felújítását közbeszerzési eljárásban elnyerő HE-DO Kft. 2019. április 8-a óta dolgozik Eger Szala városrészében. A két utca burkolatát a vállalatnak aszfaltszőnyeggel kell homogenizálni. A munkálatok része a meglévő árkok kitisztítása, a bakhátas padkák rendezése, a meglévő csapadékcsatorna hálózat kiegészítése és padkafolyókák építése. A Verőszala utcában meglévő csapadékcsatorna hálózat kiegészítése mellett az útburkolat két oldalán 40 centi széles padkafolyókát kell építeni. Az Árnyékszala és Verőszala utcát összekötő szakaszt 1+1 rétegű aszfaltburkolattal 56,14 méter hosszan kell egységesíteni.

„Az elmúlt hónapokban felújítottuk a vízelvezetőrendszereket és szeptember végére az aszfaltozással is végeztünk mindhárom utcában. Ezután láttunk neki a befejező munkálatoknak, többek között a csatlakozó bejárók és a járdaszakaszok is új aszfaltot kapnak. Tereprendezés után október végére a szerződéses határidőn belül befejezzük a felújítást a városrészben” – mondta Reichardt Jenő, a HE-DO Kft. salgótarjáni telephelyének főépítésvezetője.

A Területi- és Településfejlesztési Operatív Programban megvalósuló beruházás nettó 88 millió 521 ezer 249 forintból készül el.