25 éve az építőipar szolgálatában a HE-DO Kft.

„Az Út, ami összeköt…”

Nem véletlen, hogy ez a szlogenje, vagyis jelmondata a HE-DO Kft-nek, amit 25 évvel ezelőtt alapított a Dobróka család, vagyis Dobróka László, Dobróka Lászlóné és Dobróka Tamás. A kezdeti sok nehézség ellenére is mindvégig talpon maradt és mindvégig bizonyított a Heves megyei gyökerű, mai napig is családi tulajdonban lévő cég. Sikerült megalapozniuk, megőrizniük és tovább fejleszteniük megyéjük építőipari hagyományát. Mára már a HE-DO Kft. bőven túlnőtt a kis családi vállalkozáson, a két fővel alakuló társaság jelenlegi alkalmazotti létszám több mint 200 fő, melynek fele szellemi –mérnökök, közgazdászok, jogászok, asszisztensek – másik fele pedig fizikai – gépkezelők, sofőrök, szakmunkás, segédmunkás – dolgozók.

A Dobróka család számára mindmáig megmaradt a legfontosabb érték, vagyis a munkahelyen megteremtett családias légkör, ami mindig fontos alappillére volt a közös munkáknak. A munka iránti alázat és elkötelezettség a hosszú évek folyamán meghozta a gyümölcsét. Az állandó beruházások a környéken egyre több embernek teremtettek munkalehetőségét és egyre több telephely nyithatta meg a kapuit az új munkaerők előtt. A hatékony energiafelhasználás, a környezetvédelem és a környezettudatos munkavégzés mindig fontos szerepet töltött, és tölt is be a cég életében.

A HE-DO Kft-nek egyaránt sikerült kivívnia a tiszteletet a szakmában és a multinacionális vállalatok körében is. Ez a Heves megyei cég a negyedévszázadban kiemelkedően sokat tett a településükért és az itt élő embereknek a munkahelyük megteremtéséért.

Dobróka Tamás és Dobróka László

2008-2010 környékétől a növekedő árbevétel miatt már volt rá lehetőség, hogy a cég egyre többet fordíthasson a jótékonyságra és a térségükben élő rászorulókat és nagycsaládosokat anyagilag is támogathassák, ezek a gondolatok vezérelték a Dobróka családot, amikor létrehozták az Ajándékdoboz alapítványt. E mellett pedig jelentős figyelmet fordítottak és fordítanak is a régiójuk, vagyis a Heves megyei sportélet támogatására, közösségi összejövetelek, gyermeknapok, és egyéb a megyéjükhöz köthető jeles események támogatására, létrehozására. Ezt a céget a 90-es évek elején a Dobróka család álmodta meg, majd közösen építették fel lépésről-lépésre, együtt lélegezve a céggel. A család hosszú távú terve változatlan maradt, ahogy az elmúlt 25 évben – annak ellenére, hogy mára már a napi működés irányítását profi menedzsment látja el – továbbra is a HE-DO Kft. a Dobróka család első számú vállalkozása.

Mindvégig kitartottak és hittek abban, amit csináltak, mert csak így lehetett hosszú távú stabil működést véghez vinni. Ők mertek nagyot álmodni, a családi összefogással pedig tudtak nagyot alkotni. Igazi lokálpatrióták Ők, akik erős kötődéssel és megkülönböztetett ragaszkodással és hittel igyekeztek a régió életét előre mozdítani, a régi értékek megőrzése mellett pedig új értékrendek kialakításával a környezetüket gazdagítani.