Hejőbábán újítja fel az aszfaltot a HE-DO Kft.

Közel 800 méteren keresztül újítja fel az aszfaltot a HE-DO Kft. Borsod-Abaúj Zemplén megyei Hejőbábán. A község belterületét érintő munkálatok a tervek szerint 2022. június végén fejeződnek be.

A 3312-es jelű Hejőpapi-Hejőbába-Oszlár összekötő út 5+772-es és 6+512-es kilométerszelvénye között végez burkolatfelújítási munkálatokat a HE-DO Kft. Az útfelújításra a kivitelezési pályázatot a Magyar Közút Nonprofit Zrt. írta ki többek között forgalombiztonsági és utaskényelmi szempontok miatt. Az útépítő cég szakemberei a munkaterületet 2022. május 11-én vették át és azonnal elkezdték a jellemzően repedezett, egyenetlen felületű és kátyúkkal tűzdelt aszfaltút javítását.

„A biztonságos közlekedést szolgáló ideiglenes forgalomtechnika kiépítése után kollégáim a szegélyek átépítését, padkanyesést és ároktisztítást csiszoló burkolatmarást végeztek a szakaszon. A kezdő munkálatok után kijavítottuk a repedéseket, majd a teljes felületre kötő, kiegyenlítő, és kopóréteg került. Jelenleg a kétoldali padka feltöltésén dolgozunk, amit a jelzőtáblák kihelyezése és az útburkolati jelek felfestése követ. A munkát terveink szerint 2022. június végén fejezzük be” – tájékoztatott az összekötő úton végzett munkával kapcsolatban Vidó Zoltán, a HE-DO Kft. főépítésvezetője.