Idő előtt fejezte be az útépítést a HE-DO Bátonyterenyén

A Nógrád vármegyei Bátonyterenye Kisterenye-Csente városrészében hosszabbította meg a HE-DO csoport a Csokonai utat, amely a Határ utcát és a Klapka utcát köti össze. A város önkormányzata által kiírt közbeszerzést az építőipari vállalat önállóan nyerte meg.

A kedvező körülményeknek, például az időjárásnak köszönhetően a lakóövezetben történő útépítést közel egy hónappal korábban be tudta fejezni a HE-DO. Az eredeti tervek szerint a munkálatok 2023. június 7-ig tartottak volna, ám az átadás-átvételi eljárást már május 9-én lezárták.

A szerződést 2023. március 9-én írtuk alá, ezután elkezdtük az infrastrukturális szakfelügyeleti egyeztetést, a geodéziai kitűzést, az ideiglenes forgalomtechnika kialakítását. Ezt követte a kivitelezéshez elengedhetetlen dokumentumok megrendelői jóváhagyása — ismertette a projekt elejét Reichardt Jenő főépítésvezető.

A konkrét munkavégzés március 20-án kezdődött el.

A bontási, területi előkészítési és földmunkák után az út pályaszerkezet rétegeinek kivitelezése következett, majd elvégeztük a vízelvezetési és járdához kapcsolódó feladatokat. Az utolsó fázisban megépítettük az út kopórétegét, befejeztük a tereprendezést és elhelyeztük a végleges forgalomtechnikai elemeket — mondta Reichardt Jenő. Bátonyterenyén régóta tervezték a Határ utca és a Klapka utca összekötését, amellyel egyszerűbbé válik a lakóövezetben élők közlekedése.