Jól halad az építkezés, júliusban átadják a miskolci kerékpárutat

Február második felében elkezdődik a humuszleszedés és az átereszek építése, nyáron pedig birtokba is vehetik a helyiek azt az 1374 méter hosszú kerékpárutat, amelyre a Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzata által kiírt közbeszerzést a HE-DO csoport önállóan nyert meg.

forrás: minap.hu; Fotó: Mocsári László

A kerékpárút a miskolci József Attila úti áruház melletti körforgalmú jelzőlámpás csomóponttól indul, majd a meglévő nagyátmérőjű acéllemez aluljárón keresztezi az M30 autóutat, egy rövid szakaszon Felsőzsolca bekötőútja mentén halad és a Sajó-folyó gátjára épített szakasszal éri el Felsőzsolca település határát.

— A projektet 2022. év novemberében előkészítő munkálatokkal (fakivágás, bozót és cserjeirtás, gázvezeték védelembe helyezése) megkezdtük, a további munkafolyamatok az időjárás függvényében kezdhetők. Terveink szerint február második felében megkezdődik a humuszleszedés és az átereszek építése. Ezeket követően megkezdjük a töltésépítés és a pályaszerkezet megépítését, majd a befejező munkálatok részeként a padkakészítéssel, a rézsűk humuszterítésével, a KRESZ táblák kihelyezésével és a burkolati jelek festésével lezárjuk a kivitelezési folyamatot – tájékoztatott a részletekről Vidó Zoltán, a HE-DO főépítésvezetője.

— Felsőzsolcáról jelentős a napi ingázó forgalom Miskolcra, az önálló kerékpárút építése a biztonságos közlekedéshez elengedhetetlen a két város között. A közlekedésbiztonságon túl a projekt elnevezése összefoglalja a XXI. század jelentős célkitűzését: „Fenntartható városi közlekedésfejlesztés” — mondta a HE-DO főépítésvezetője. A kerékpárutat 2023 júliusában adják át a forgalomnak.