Kalandokban bővelkedett az V. HE-DO Családi Nap a Mátrában

277 felnőtt és 152 gyerek szórakozott a Mátra-sástói Oxygen Adrenalin Parkban rendezett V. HE-DO Családi Napon. A park több, mint 30 játék- és élményeleme kora délelőttől késő délutánig szórakoztatta a résztvevőket.

A Mátra-sástói Oxygen Adrenalin Park 16 hektáros területe adott otthont a HE-DO Kft. életében hagyománnyá vált Családi Napnak, melynek vendégeit a napsütéses kellemes őszi időben Dobróka Tamás, a HE-DO Kft. tulajdonosa, és Sipos Zsolt ügyvezető köszöntötte.

Az V. HE-DO Családi Napon Dobróka Tamás tulajdonos és Sipos Zsolt ügyvezető köszöntötte kollégáikat és családtagjaikat

„A magyar cégek egy százaléka sem éli meg harmincadik születésnapját. Büszke vagyok arra, hogy ehhez a szűk csapathoz tartozunk, amely beosztástól függetlenül minden munkatársunk érdeme. Nagy várakozással tekintek a következő harminc év elé is” – mondta Dobróka Tamás.

Sipos Zsolt a HE-DO Családi Nap népszerűségével kapcsolatban elmondta, hogy amíg az elsőn még csak háromszázan voltak a Hungaroringen, azóta évről-évre emelkedik a rendezvényen résztvevők száma.

A dodzsem egész nap teltházzal működött az V. HE-DO Családi Napon

A Családi Nap részvevőit számos színes program várta. Az egyik legnépszerűbb a dodzsem volt, amely egész nap teltházzal üzemelt. A száguldás szerelemesei autóverseny és VR hullámvasút szimulátort is kipróbálhattak, de fel lehetett ülni a kisvasútra, a libegőre, a bobra, és néhány útépítéskor használt munkagépre is.

Az Oxygen expresszre sokan ültek fel a Családi Nap látogatói közül

Sokan tekertek végig a parkon bringóhintóval, mások a trükkös kerékpárok nyergébe pattantak. A legkisebbeket arcfestő, lufifújó, és kézműves foglalkozások várták. Itt állt sorban kislányának arcfestésére Riczu Zoltánné Emese, aki idén április óta dolgozik a HE-DO Kft. hejőpapi telephelyén takarítóként és kisegítőként.

Riczu Hanna az arcfestőnél

„A kollégáim tudták, hogy két kisgyerekem van, és csupa jókat meséltek nekem az előző négy családi napról. Azt ajánlották, hogy semmiképpen se hagyjuk ki ezt a változatos gyermek-, és felnőttprogramokkal tarkított eseményt” – mondta Emese, aki férjével, valamint Hanna nevű hatéves kislányával, és Krisztián nevű három esztendős kisfiával Igriciről érkezett a kalandparkba.

A család Hanna arcfestése után egy HAMM HD12-es úthengerre ült fel.

A Riczu család egy HAMM úthenger nyergében

„Még soha nem jártunk a Mátrában, gyönyörű a környék. A kalandpark felfedezése és a különböző játékok kipróbálása között sok fotót készítettünk. Már most várjuk a VI. HE-DO Családi Napot” – mondta Riczu Zoltán.

Pontban délben a Mátra Gasztronómia Kft. jóvoltából füstölt csülökkel megbolondított babgulyással és pitével várták az asztalokhoz a HE-DO Kft. munkatársait és családtagjaikat.

A hat kondérban rotyogó, közel négyszáz liter babgulyás százhúsz kiló sertéshúsból, tíz kiló füstöltcsülökből és harminc kiló babból készült. Ezt egészítette ki hatvan kiló kenyér, tizenöt kiló pogácsa, valamint hatszáz adag almás és meggyes pite.

Az alpesi csúszdát csak a legbátrabbak próbálták ki

Nem sokkal ebéd után került sor a tombolahúzásra, ahol öt ajándékcsomag talált gazdára. A gourmet-válogatásban többek között 6 puttonyos Tokaji Aszú, libamáj, lekvár és méz lapult.

A jó hangulatú sorsolás után a HE-DO Kft. munkatársai családjuk körében egészen késő délutánig élvezhették a kalandpark izgalmas játékait.

A függőhídról letekinve páratlan látványt nyújtott a Mátra a Családi Nap részvevőinek