Kazincbarcika fontos útszakaszai kaptak új burkolatot a HE-DO kivitelezésében

Kazincbarcikán az Újkazinci terek esetében 13.440 m², a Tóth Árpád úton 3.530 m², a Paál László út-Derkovits tér területén mintegy 3.978 m² terület kapott új aszfaltburkolatot a HE-DO kivitelezésében.

A meglévő burkolatokon több helyen jelentős süllyedések és kátyúk keletkeztek, melyek nehezítették a mindennapos közlekedést. A beruházásban érintett területeken élők és átutazók életében közlekedéskényelmi és közlekedésbiztonsági szempontból jelentős előrelépés tapasztalható a felújítást követően. A munkálatokat a kivitelező HE-DO 2024. június 19-én fejezte be.

„A burkolatmarást, az akna fedlapok és víznyelőrácsok szintre emelését követően egy réteg aszfaltburkolatot építettünk be a teljes felületen. A közvilágítás fejlesztése érdekében korszerű és energiatakarékos napelemes kandeláberek telepítése is megvalósult. Az aszfaltozást követően a terelővonalak, parkolóhelyek és gyalogátkelő helyek felfestése volt a záró munkafolyamat” – tájékoztatott a projekt fő elemeiről Vidó Zoltán, a HE-DO főépítésvezetője.

A projekt különlegességének tekinthető napelemes kandeláberek alkalmazása kevésbé elterjedt a napi gyakorlatban. Nagy előnye, hogy kivitelezési szempontból jelentős megtakarítást jelent, mivel nem szükséges energiaellátási kábelkapcsolatot kiépíteni, és üzemeltetési szempontból is gazdaságos megoldás, hiszen az akkumulátorok töltését napenergia szolgáltatja.

A beruházás megrendelője a Kazincbarcika Város Önkormányzata, a projekt a TOP PLUSZ forrásból valósult meg.