Két összekötő utat adott át vállalatunk Heves megyében

Több mint 4 kilométer utat újított fel az elmúlt hónapokban a HE-DO Kft. Selyp és Gyöngyöspata, illetve Selyp és Petőfibánya között. Az összekötő utak ünnepélyes átadását október 17-én tartották.

Ünnepélyes szalagvágással adta át cégünk október 17-én a forgalomnak a 2402. jelű Selyp-Gyöngyöspata összekötő út 1+031-3+055 kilométer szelvények közötti szakaszát Selyp és Petőfibánya-, valamint a 2403. jelű összekötő út 0+000-2+000 kilométer szelvények közötti szakaszát Selyp és Zagyvaszántó között.

A központi átadó ünnepséget a selypi polgármesteri hivatal előtt tartották, ahol beszédet mondott és a szalagot átvágta Szabó Zsolt országgyűlési képviselő, Szabó Zoltán, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Heves megyei igazgatója és Víg Zoltán, Lőrinci polgármestere.

A központi átadót két kisebb követte Petőfibányán és Zagyvaszántón, ahol a beruházás fontosságát méltatta Juhászné Barkóczy Éva, Petőfibánya polgármestere és Fekete László, Zagyvaszántó polgármestere.

Az utak felújításához szükséges összeget Szabó Zsolt országgyűlési képviselő a települések polgármestereivel a beruházó Magyar Közút Nonprofit Zrt. pályázatának köszönhetően közösen teremtették elő.

A Selyp és Gyöngyöspata közötti összekötő út 2024 méteres szakaszán a HE-DO Kft. 3270 tonna aszfaltot épített be, a műtárgyakat alvállalkozókkal készíttette el.

A Selyp ás Zagyavszántó közötti összekötő út 2000 méteres szakaszához 2910 tonna aszfaltra volt szükség.

Szabó Zsolt országgyűlési képviselő és a települések polgármesterei az ünnepélyes átadókon mindenhol kiemelték az elvégzett munka remek minőségét.

Az átadás után a zagyvaszántói Édenkert Csárda és Fogadó különtermében tartottak fogadást, ahol Szabó Zsolt mondott pohárköszöntőt.

A beruházásoknak köszönhetően nő a forgalombiztonság, nagymértékben javul az út szolgáltatási színvonala és az utazási időben is rövidülés lesz tapasztalható. A Magyar Közút Nonprofit Zrt. és a HE-DO Kft. bízik abban, hogy a gondozásában megújuló országos közút minden közlekedő megelégedésére szolgál majd, a térségben pedig betölti a neki szánt szerepet, biztosítva ezzel a térségi központok, óvodák, iskolák, munkahelyek, intézmények gyorsabb, biztonságosabb és kényelmesebb elérését.