Két szakaszon újítja fel az utat az M3-ason a HE-DO Kft.

Az M3-as autópálya két szakaszán végez burkolatfelújítást a HE-DO Kft. A pályázatot közbeszerzési eljárásban írta ki a Magyar Közút Nonprofit Zrt., amelynek nyertese a HE-DO Kft. és a KM Építő Kft. alkotta konzorcium lett.

„Az elvégzendő munka mindkét helyszínen azonos. A meglévő burkolatot tizenegy centiméter vastagságban marjuk le, amit az aszfaltrács terítése, majd hét centiméter kötőréteg és négy centiméter kopóréteg építése követ. A beruházást a burkolatjelek felfestésével fejezzük be” – tájékoztatott Balázs Attila, a HE-DO Kft. abasári központi telephelyének főépítésvezetője.

A HE-DO Kft. a munkát október 12-én az M3-as bal pályájának 88+200 és 89+550 kilométerszelvények közötti szakaszán kezdte el, amelybe 1930 tonna kötőréteget és 1102 tonna kopóréteget építenek bele. A műszaki átadás-átvétel lezárulásának időpontja november közepe.

„A másik szakasz felújítását az M3-as bal pályáján a 85+400 és 87+900-as kilométerszelvények között november 2-án kezdtük el. A 21 250 négyzetméteres felülethez 3572 tonna kötőréteget és 2040 tonna kopóréteget használunk fel. A műszaki átadás-átvétel lezárulásának várható időpontja december 3-a” – mondta Balázs Attila.