Kiderült, mely cégek építik a 21-es négysávosodó szakaszait

Tavaly indult, idén pedig folytatódik a 21-es út négysávossá történő bővítése. 22 milliárd forintból 14,8 km épül meg, a fennmaradó 11,3 km építése előreláthatólag az év végén kezdődhet. A beruházás célja Salgótarján és Nógrád megye bekötése az országos gyorsforgalmi úthálózatba.

Összesen három szakasz kivitelezéséről döntöttek, ebből kettőt, a Hatvan és Lőrinc közöttit, illetve a Pásztó és Mátraszőlőst összekötő szakaszt a HE-DO Kft. építi.

Ahhoz, hogy Salgótarjánig négysávos legyen az út, még 11,7 km-t kell megépíteni, két részletben. Ezen szakaszokra vonatkozó közbeszerzés várhatóan júniusban jelenik meg.

„A projekt által Magyarország végre, sok évtized után törleszti az adósságát Nógrád megyével, Észak – Magyarországgal szemben.  – mondta Fónagy János, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium parlamenti államtitkára, aki szerint ez az út lényegesen több mint infrastruktúrafejlesztés.

Arról, hogy milyen fejlesztések valósulhatnak meg az út bővítésével kapcsolatban, további részleteket a Magyar Építők oldalán olvashat.

http://magyarepitok.hu/kiderult-ki-epiti-21-es-negysavosodo-szakaszait