Különleges hidat épít a HE-DO Kft. Miskolcon

Látványos munkavégzéssel indul idén tavasszal a miskolci Martinkertváros felé vezető Y-híd megépítése, amit a kivitelező HE-DO Kft készít. Az egész város közlekedésére kiható komplex beruházásnak köszönhetően a kertvárosban élők gyorsabban juthatnak el a belvárosba és egyszerűbbé válik a Tiszai pályaudvar megközelítése is.

Forrás: Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt.

A munkálatok három ütemben valósulnak meg 2020 elejétől 2022 végéig.

Márciusban kezdődnek el a közműkiváltások, de jelentősebb forgalmirend-változásra csak a jövő év elejétől számíthatnak a közlekedők.

A beruházás első ütemében a HE-DO Kft. az Y-híd Vörösmarty és Kisfaludy utca találkozásától keleti irányban tervezett támaszait alakítja ki és megkezdi az ezen támaszok által határolt területen a híd és a kapcsolódó támfal építését. A forgalom jelentősebb zavarása nélkül zajló munkával a tervek szerint 2021 elejére végeznek a szakemberek.

Forrás: Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt.

A várhatóan jövő év elején kezdődő második ütemben kezdi el a HE-DO Kft. a Vörösmarty utcai felüljáró bontását és a híd építését. Ezzel párhuzamosan a Király utcából jobbra kiágazó Vörösmarty utca 570 méter hosszúságban négysávosra bővül. Ez az út fog felvezetni az Y-hídra, amelynek egyik ága Martinkertváros-, a másik a Tiszai Pályaudvar felé vezet majd.

A Király és a Vörösmarty utca keresztezésében a meglévő jelzőlámpás csomópont helyén egy háromsávos jelzőlámpával szabályozott turbó rendszerű körforgalmat alakít ki a HE-DO Kft.: a csomópontban az áthaladás gyorsabbá és biztonságosabbá válik. Szakembereik új kanyarodó sávok létrehozásával átépítik a Soltész Nagy Kálmán és a Vörösmarty utca keresztezésében lévő jelzőlámpás csomópontot is. A munkálatok ezen üteme várhatóan 2022 elejéig tart.

A beruházás utolsó ütemében a HE-DO Kft. a híd Kisfaludy utcai támaszait építi meg és elkezdi az ezen támaszok által határolt területen a híd és a hozzá kapcsolódó támfal építését.

A nettó 13,5 milliárd forint értékű fejlesztés az Innovációs és Technológiai Minisztérium megbízásából a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. beruházásában hazai forrásból valósul meg.

Forrás: Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt.