Mátrafüred és Mátraháza között újítja fel az utat a HE-DO Kft.

A 24-es számú másodrendű főúton közel 8 kilométeren keresztül végez burkolatfelújítási munkálatokat Mátrafüred és Mátraháza között a HE-DO Kft. A két Heves megyei települést összekötő szakaszon több szalagkorlátot is kicserélnek a szakemberek.

A 7+350-es és a 15+085-ös kilométerszelvények között újítja fel az aszfaltot Heves megyében a HE-DO Kft. A cég szakemberei a kivitelezési munkálatokat március 16-án kezdték el a 24-es számú Gyöngyös–Parád–Eger másodrendű főúton.

A felújításra a kivitelezési pályázatot a Magyar Közút Nonprofit Zrt. írta ki. A burkolat tönkrement, számos hiba és deformálódott profil alakult ki rajta az elmúlt években, ezért vált szükségessé a közel 8 kilométeres szakasz megerősítése. 

„A felújítandó szakasz Mátrafüred belterületét köti majd össze Mátraháza már korábban elkészült, szintén belterületi burkolatával. Kollégáim a teljes szakasz profilmarását követően már majdnem mindenhol elvégezték az aszfalt kötőréteg beépítését. A felújítás buszöblöket is érint, amelyek pályaszerkezet-cserét követően kapnak új bazaltbeton burkolatot. A kivitelezés során mintegy 2,5 kilométeren keresztül az útpadkát is megerősítjük. A következő hetekben elkészítjük a kopóréteget, kiépítjük a végleges forgalomtechnikát, valamint több helyszínen kicseréljük a szalagkorlátokat” – tájékoztatott Pintér Gábor, a HE-DO Kft. abasári központi telephelyének főépítésvezetője.

A burkolatfelújítással a tervek szerint idén június 24-én végeznek a szakemberek.