35. HE-DO Mátrai Hegyiverseny Parádsasváron

Aki valaha is szerette az autósportot, jó szívvel emlékszik vissza a régi hegyi versenyekre, amikor hörgő Zsigulik, csikorgó NSU-k és épített Easter-autók verték fel a versenyek környéki szerpentinek csendjét. A közönség pedig lenyűgözve nézte a száguldást a pálya szélén…

Ehhez hasonló remek élményekre és családi szórakozásra számíthatunk 2018. július 13-15-e között is a 35. HE-DO Mátrai Hegyiversenyen Parádsasváron!

Legendás helyszín, európai szintű versenypálya

Hegyiversenyeket már 1920 óta rendeztek a Svábhegyen, Pécsen, Visegrádon, Lillafüreden és az esemény színhelyének most helyet adó Parádsasváron is. A Mátrai Hegyiverseny a magyar autósport legtradicionálisabb rendezvénye, melynek komoly hagyományát több év kényszerpihenő után a HE-DO Kft. segítségével 2016-ban sikerült tovább vinni a legendás 24-es út Parádsasvár és Galyatető közötti útszakaszának teljes felújításával. Az útfelület az épített versenypályákéhoz hasonló biztonsági eszközök beépítésével – mint például az erősebb dupla szalagkorlát – alkalmas lett komoly nemzetközi szintű versenyek lebonyolítására is.

Biztonságos környezet

Ugyanezen az útvonalon rendezték tavaly a 34. HE-DO Mátrai Hegyiversenyt is, a komoly szintkülönbségekkel rendelkező, fokozatosan emelkedő pályán az egyedi abroncsokat és beállításokat használó versenyzők egyetlen balesetet sem okoztak, még a szalagkorlát sem sérült meg.

Kikapcsolódás és élmény az egész családnak

A versenyek mellett számos kiegészítő program várja az autósport rajongókat, mint például a HE-DO SYM Kupa, ahol profi 3D-s versenyautó szimulátorokon próbálhatják ki a látogatók, hogy milyen a virtuális parádsasvári versenypályán végig száguldani.

A gyerekeket ugrálóvár, kézműves foglalkozások és sportprogramok várják, a zenei programok, koncertek, valamint a helyi gasztronómia remekei tartalmas kikapcsolódási lehetőséget nyújtanak a versenyszámok között. A kilátogatók személyesen is találkozhatnak a versenyzőkkel, akik első kézből osztják meg velük élményeiket a futamok után!

Száguldó hegyi cirkusz, nagyratörő vágyak

A hegyiversenyek egyre növekvő népszerűségére alapozva kimondható, hogy a Forma 1 után a Mátrai Hegyiverseny hazánk második legismertebb autós rendezvényévé kezd válni, amely nemzetközi színvonalú szórakozási lehetőséget nyújt az egész családnak. A versenyhétvége már szerepel a FIA Közép Európai Zóna Trófea versenynaptárában, de bekerülhet az FIA Hegyi Európa Bajnokságának naptárába is, mely szakmailag a legmagasabb szintű sorozat ebben a versenyágban.

HE-DO KFT. – A technikai sportok támogatója

A családi vállalkozásként induló 27 éve alapított HE-DO Kft. mindig is elkötelezett híve volt a gazdasági fejlődésnek és a kulturális értékek megőrzésének. A Mátrai Hegyiverseny egy tradicionális autósport-esemény a 21. század igényeinek megfelelően, mely rendezvény a környező települések fejlődését, a helyi turizmus fellendülését is segíti, ezzel méltón illeszkedik a HE-DO Kft. hitvallásához: „A haladás és a hagyomány kéz a kézben járnak”.

Kiemelt támogatók

Támogatók

A tavalyi 34. HE-DO Mátrai Hegyiverseny promó videója megtekinthető itt.