Még az idén elindulhat a forgalom a miskolci Y-hídon

Közeledik a NIF Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. beruházásában zajló miskolci fejlesztés vége. Az egész város közlekedésére kiható komplex munka kivitelezését a HE-DO Kft. végzi, amely az új körforgalmú csomóponttal, a Vörösmarty utca négysávosításával, illetve az Y-híd építésével 2022 október végére készül el.

Elérhető közelségbe került a miskolci Y-hídnak és a környezetében megvalósuló közlekedésre ható komplex kivitelezés befejezésének dátuma. Habár időközben további elemekkel bővült a projekt – és ezekkel a plusz fejlesztésekkel módosult a teljes projekt teljesítése –, az eredeti műszaki tartalom szerinti turbókörforgalommal a Vörösmarty utca és a Király utca csomópontjában, a Vörösmarty utca négysávosításával, valamint az Y-híd építésével 2022 október végére készül el a kivitelező HE-DO Kft.

A műszaki átadást-átvételt követően a szakemberek lefolytatják az elkészült létesítmények forgalomba helyezési eljárását, majd ennek eredményes lezárását követően a gépjárművel közlekedők várhatóan 2022 december elején vehetik igénybe az elkészült létesítményeket.

Az új projektelemek kivitelezése – a Kisfaludy utcai vasúti híd felújítása és a mellé kerülő kerékpáros-híd – véglegesen 2023 tavaszára készülhet el.

A hídról már csak az aszfalt kopóréteg és a korlátok hiányoznak

AA teljes projekt II. ütemére a KM Építő Kft. kötött vállalkozási szerződést az Y-híd műtárgy kivitelezési munkái kapcsán. A nem mindennapi híd terveit a Speciálterv Építőmérnöki Kft. készítette el. A híd támfalai előregyártott elemekből készültek, amelyeket a CLC Construct Kft. a helyszínen állított össze.

Az Y-híd szerkezete már teljesen elkészült, a dilatációs szerkezetek szintén a helyükön vannak. Az aszfalt kötőréteg a híd hosszú ágán található pályalemezre 2022 májusában került. A hídszerkezet Kisfaludy ágán a támfalak monolit koszorúinak készítése, valamint a hídfő mögötti töltés építése zajlik. Az Y-hídon már csak az aszfalt kopóréteg terítése, a szalag és gyalogos korlátok elhelyezése és a forgalomtechnikai jelzések festési munkálatai vannak hátra.

A gyalogos közlekedést biztosító felvonók és lépcsők munkái a végéhez közelednek, melyek befejezését követően elkezdődhetnek a gépészeti munkák is. A kivitelező folyamatosan végzi a lámpaoszlopok, valamint a pálcás védőkorlátok építését is Ezzel egyidejűleg haladnak a híd körüli szervizutak útépítési munkái, a P+R parkoló kiépítése befejeződött, valamint az aszfaltburkolat legfelső, kopóréteg szintje szintén elkészült. A szervizutakon jelenleg a védőréteg és szegélyépítési munkák, illetve aszfaltozási munkák zajlanak, ezzel párhuzamosan a csapadékcsatorna építési munkákkal foglalkoznak. Minden munkafolyamatot az ütemtervnek megfelelően végez a HE-DO Kft.

Nyár végén helyére kerül a kerékpáros híd szerkezete

Miskolc kerékpáros hálózata új elemmel bővül, amellyel kerékpáros összeköttetés születik a meglévő Szinva-part kerékpáros-főhálózat és Miskolc kertvárosias településrésze, Martinkertváros között. Az Y-híddal és a Kisfaludy utcai műtárggyal párhuzamosan, a 80. számú vasútvonal feletti kerékpároshidat is magában foglaló kerékpáros közlekedési útvonal tervezése befejeződött. A vonatkozó terveket – akárcsak a főprojekt kapcsán – a Speciálterv Kft. készítette, a kivitelezési feladatok ellátására a KM Építő Kft. nyert megbízást. Miután a hatóság 2022 júniusában jóváhagyta a kiviteli terveket, megkezdődött az építési munkák előkészítése és megszervezése. A Martinkertváros felé vezető kerékpárutat alátámasztó támfalak alapozása elkészült, így a felmenő szerkezet elemeinek elhelyezése megkezdődött. Várhatóan 2022 augusztus végén a felújítás alatt álló, meglévő közúti felüljáró mellé az új kerékpáros híd szerkezete is a helyére kerül.

Még idén megvalósulhat a Kisfaludy utcai vasút feletti hídon való közlekedés is

A Technológiai és Ipari Minisztérium jogelődje az Innovációs és Technológiai Minisztérium elrendelésének megfelelően a projekt részeként megújul a Kisfaludy utcai vasúti felüljáró is. Hamarosan megkezdődhetnek a felüljáró felújítási munkái, amelyek teljes egészében 2023 második negyedévére készülhetnek el. A NIF Zrt. célja azonban az, hogy az Y-híd decemberi megnyitását követően a gépjármű forgalom által használt területen már itt is szabadon, lényegi korlátozások nélkül lehessen közlekedni.

A Vörösmarty utca átmenetileg zsákutca

A Vörösmarty utca négysávosítása során az utca északi oldalán a kivitelezők elkészültek a szélesítés földmunkáival és az útszegélyzési munkálatokkal. Megtörtént az útpályaszerkezet kiegyenlítő aszfaltrétegének terítése, és folyamatban van a kötőréteg aszfaltozási munkája. Ezzel párhuzamosan zajlanak a forgalomirányító berendezések telepítésének előkészítési munkái is. Az ideiglenes forgalmi rend bevezetésével a Vörösmarty utca átmenetileg zsákutcává vált, mert a Király utca irányából az utcát lezárták, amely a második forgalomterelési ütem során is zsákutca marad egészen a kivitelezés befejezéséig.

Megkezdődött a körforgalom építésének második üteme

A HE-DO Kft. 2021 októberében kezdte el a Vörösmarty utca és a Király utca kereszteződésébe tervezett jelzőlámpás forgalomszabályozású, háromsávos turbó körforgalom munkálatait. 2022. március 6-án a projekt kivitelezéséhez szükséges mértékben, kétszer egysávra szűkült a Király utca a Vörösmarty utcai csomópontban, a Vörösmarty utca pedig – ahogy már írtuk – zsákutcává vált a Soltész Nagy Kálmán utca és a Corvin utca felől is. Ez azt is jelenti, hogy megszűnt a Király utcáról a Vörösmarty utcára történő lekanyarodás lehetősége. A turbókörforgalom építése két ütemben zajlik, az első ütemben a forgalmat a Király utca Budapest felé vezető oldalára terelték át a szakemberek, akik ez idő alatt megépítették a körforgalom keleti (Y- híd felőli) oldalát és a nyugati (belváros felőli) oldal egy részét is kötőréteg szintig. A második forgalomkorlátozási és építési ütem 2022. július 17-én kezdődött, amikor a Király utca forgalmát a már elkészült keleti oldali (Y-híd felőli) fél körpályára terelték át a kivitelezők, akik megépítik a körforgalom hiányzó részeit, illetve kiépítik a körforgalom középszigetét is.

Szöveg és fotók forrása: Magyar Építők