Megkezdődött a jászberényi elkerülő III. ütemének építése

A kivitelezést a HE-DO Kft. és a Colas Út Zrt. konzorciuma végzi. A közlekedők várhatóan 2022 szeptemberétől használhatják majd az utat.

Forrás: NIF Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt.

Az új 2×1 sávos út 4,5 km hosszban épül meg és a 32. sz. főutat köti össze a 31. sz. főúttal. Az útszakasz a 32. sz. főútnál nyomvonalkorrekcióval indul, a tervezési szakasz végén a 31. sz. főúti csomópontnál a meglévő körforgalomhoz csatlakozik.

A nyomvonal és a 3203. sz. Gyöngyös-Jászberényi út keresztezésében egy 25 méter sugarú, négyágú körforgalmú csomópont épül, melynek gyöngyösi ága 150 méteren, jászberényi ága pedig 500 méteren újul meg.

Forrás: NIF Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt.

Az új nyomvonalon elhelyezkedő Gyilkos ér I. belvízcsatorna és a Kis-Gyilkos csatorna közös medre felett 12 méter hosszú, kéttámaszú, előregyártott vasbeton tartós gerendahíd készül, a Zagyva folyó keresztezésében pedig három-nyílású, 66 méter hosszú, szintén előregyártott, vasbeton tartós gerendahíd épül.

Forrás: NIF Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt.

A kivitelezés lőszermentesítéssel és előkészítő munkákkal indul (bozót és cserje irtása, a területen fellelhető, akadályt jelentő fák kivágása és a tuskók eltávolítása), majd régészeti és lőszer-mentesítési munkákkal, tereprendezéssel folytatódik. A nagytömegű földmunkák, mint pl. a töltésalapozás és -építés ezeket követően kezdődhetnek meg.

Forrás: NIF Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt.

A fejlesztés az Innovációs és Technológiai Minisztérium megbízásából, a NIF Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. beruházásában valósul meg nettó 4,9 milliárd forint értékben.

Képek forrása: NIF Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt.