Megújul a balassagyarmati Ipari Park feltáró útja

A HE-DO Építő Zrt. alvállalkozójaként dolgozó HE-DO Kft. az önkormányzat megbízásából felújítja a balassagyarmati Ipari Park feltáró útját, illetve mintegy 3,5 hektárnyi ingatlan hiányzó közművesítése is megtörténik. A kivitelezés a tervek szerint 7 hónapot vesz majd igénybe.

A szakemberek a szerződés aláírását követően idén január végén vették át a munkaterületet. A projekt során az érintett iparterületek közművesítése, és az elöregedett, tönkrement aszfalburkolat megerősítése mellett az eddig 4,5-5 méter szélességű, jelentős forgalommal terhelt út kiszélesítésére is sor kerül.

„A kivitelezés a kerítés és egy kisebb épület lebontásával, illetve a járdaépítéssel érintett terület előkészítési munkáival kezdődik. Ezután megépítjük a járdát, a csapadékcsatornát, a hiányzó víz és elektromos hálózatot és kiszélesítjük a pályaszerkezetet. Az út két oldalán süllyesztett szegélyt alakítunk ki padkafolyókával, végül elkészítjük a két réteg aszfaltot” – tájékoztatott a részletekről Pintér Gábor, a HE-DO Építő Zrt. főépítésvezetője.

A munkálatok a forgalom folyamatos, akadálymentes fenntartása mellett zajlanak majd, biztosítva a teherautók és az ipari park dolgozóit szállító menetrendszerinti buszok zavartalan közlekedését.