Megújul a Sárospatak-Cigánd összekötő út közel három kilométeres szakasza

Március közepén kezdi a HE-DO csoport a Sárospatak‒Cigánd összekötő út mintegy három kilométeres szakaszának felújítását, amelyet május végén be is fejeznek a szakemberek.

Az útfelújításra a Magyar Közút Nonprofit Zrt. írta ki a kivitelezési pályázatot, amelyet a HE-DO csoport önállóan nyert meg. A burkolatfelújítást a 3814 jelű Sárospatak‒Cigánd összekötő út 10+150 és 12+930 kilométerszelvénye között, 2780 méteres szakaszon végzik. Itt jelenleg jelentős süllyedések, profiltorzulások és kátyúk vannak, amelyek nemcsak a kényelmetlenné teszik az utazást, de a közlekedés biztonságát is veszélyeztetik. A március 15-én kezdődő munka szakaszos, félpályás forgalomterelés mellett zajlik majd.
— A biztonságos közlekedést szolgáló ideiglenes forgalomtechnika kiépítése után kollégáim előkészítő munkafolyamatokat, padkanyesést és ároktisztítást végeznek a teljes szakaszon. A 11-es kilométerszelvény térségében az áteresz helyén dupla, egyenként 1,20*1,20 méter méretű iker áteresz épül. A kezdő munkálatokat követően hideg remix technológiát alkalmazunk, azaz a teljes felületre változó vastagságú kőterítést és cementet adagolunk, amit marógéppel átkeverünk. A javított alaprétegre 7 cm vastag aszfalt kötőréteget, majd 4 cm vastag aszfalt kopóréteget építünk be – vázolta a felújítás ütemezését Vidó Zoltán, a HE-DO főépítésvezetője.

Miután a szakemberek befejezték az aszfaltozást, feltöltik a kétoldali padkát, majd a jelzőtáblák kihelyezésével és az útburkolati jelek felfestésével május végén zárul a kivitelezés.
— A megújuló útszakasz része a Sárospatakot Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyével összekötő útnak, így nagy jelentősége van a vármegyék közötti közlekedés szempontjából – mondta Vidó Zoltán.

Fotó: Illusztráció