Megújul a XVI. kerületi Bökényföldi út és a Cinkotai út egy-egy szakasza

A főváros XVI. kerületében található Bökényföldi út – Rákosligeti határút – Cinkotai út felújítását végzi 4,5 kilométeren keresztül a Colas Út Zrt. és a HE-DO Kft. alkotta konzorcium Budapest Főváros Önkormányzata megbízásából és finanszírozásában a BKK Budapesti Közlekedési Központ Zrt. megrendelésére. Az útépítési és mélyépítési munkálatok 2018. október 26-án kezdődtek el.

 

– A HE-DO Kft. Colas Út Zrt.-vel alkotott konzorciuma nyerte el a Budapest XVI. kerületében található Bökényföldi út – Rákosligeti határút Újszász utca – Cinkotai út közötti, valamint a Cinkotai út Rákosligeti határút – Nógrádverőce utca közötti szakaszának a felújítását. A munkálatok megrendelője a BKK Budapesti Közlekedési Központ Zrt. volt, amely az útszakasz tervezését 2013-ban kezdte meg. A Bökényföldi út – Rákosligeti határút – Cinkotai út kivitelezésére vonatkozó ajánlati felhívás 2018 elején jelent meg. A teljes útfelújítás hossza 4,5 kilométer, amit a konzorciumi tagok 50-50 százalékban osztottak fel egymás között, a konzorcium vezetője a Colas Út Zrt. A projekt több alvállalkozó egyidejű bevonásával valósul meg – mondta Beregszászi Zsolt, a HE-DO Kft. vállalkozás vezetője.

Az útépítési és mélyépítési munkálatok 2018. október 26-án kezdődtek el. Az útfelújítással járó, nagytömegű bontási munkák a téli útüzemeltetési időszak után, 2019. március 18-án indultak el.

– Az útfelújítás célja a jövőbeni forgalomnövekedés figyelembevétele mellett egy tartós, időtálló és biztonsággal használható útpálya építése. A felújítandó utakon halad át Kelet-Pest tehergépjárműforgalmának nagy százaléka, illetve a Cinkotai autóbusz garázs teljes forgalma. A pályaszerkezet állapota az elmúlt években a jelentős forgalmi terhelés miatt nagyon leromlott. A felújítási munkák végeztével gyorsabb és biztonságosabb áthaladás biztosítható a forgalomban résztvevők számára – magyarázta Beregszászi Zsolt.

A Bökényföldi út – Rákosligeti határút – Cinkotai út felújításán túl a kivitelezők feladata a szakasz csapadékvízelvezetésének kiépítése zárt és nyílt rendszerben, a közművezetékek kiváltása több különálló helyszínen, a közvilágítás szakaszos kiépítése, kerékpárút építése, gyalogos átkelőhelyek felújítása és megépítése, új körforgalmú csomópont építése, egy jelzőlámpás csomópont átépítés, valamint két csomópont biztonságosabbá tétele, középsziget építésével.

A nettó 1,6 milliárd forintos útfelújítási munkálatok várhatóan 2019 őszén fejeződnek be.

Előzmények:

https://bkk.hu/2018/10/elkezdodik-xvi-keruleti-bokenyfoldi-ut-es-cinkotai-ut-egyes-szakaszainak-felujitasa/

https://bkk.hu/2019/03/valtozik-felujitas-alatt-allo-bokenyfoldi-ut-es-cinkotai-ut-forgalmi-rendje-es-az-ott-kozlekedo-buszjaratok-utvonala-marcius-18-tol/?fbclid=IwAR24dA2cmLUexNhMccbRC7SM-0nwMFDeiQOXGhfoQcEJVR-2opxYaFOTURs

https://www.bp16.hu/hirek/fovarosi-utfelujitasok/elkezdodik-a-xvi-keruleti-bokenyfoldi-ut-es-cinkotai-ut-egyes