Megújul az aszfaltburkolat Gyöngyöstarjánnál

A Heves megyei Gyöngyöstarjánnál újítják fel a burkolatot a szakemberek a 24138-as jelű bekötőúton. A munka a tervek szerint idén augusztus végén fejeződik be.

Az 1+560-as és a 3+620-as kilométerszelvények között újítja fel az aszfaltot Heves megyében a HE-DO Építő Zrt. alvállalkozójaként dolgozó HE-DO Kft. A cég szakemberei 2022. május 22-én vették át a munkaterületet a 24138-as jelű bekötőúton.

A felújításra a kivitelezési pályázatot a Magyar Közút Nonprofit Zrt. írta ki. Az aszfaltréteg az elmúlt években teljesen eldeformálódott, jelentősebb felújítás ezt megelőzően régóta nem történt ezen a szakaszon.

„Legelső lépésként a végszelvény közelében található mintegy 900 méter hosszúságú szakasz Remix-eljárással történő megerősítésének előkészítéseként burkolatszélesítést végeztünk el. Az aszfaltburkolat marást követően több helyen átépítettük a kiemelt szegélyt, miközben szintre emeljük a közmű szerelvényeket, és a jobb vízelvezetés érdekében szakaszosan padkafolyókát építenek be kollégáim. A helyreállítandó szakaszon két hidat is felújítunk, a kivitelezés buszöböl és peron átépítést is érint” – tájékoztatott Pintér Gábor, a HE-DO Kft. abasári központi telephelyének főépítésvezetője.

A kivitelezés során a teljes szakasz – a Remix-eljárással történő megerősítéses részen, illetve a belterület egy részén 2 rétegben, a profilhelyes részen 1 rétegben – új aszfaltburkolatot kap.

A burkolatfelújítással a tervek szerint idén augusztus 30-án végeznek a szakemberek.