Megújult a mátraalmási bekötőút aszfaltja a HE-DO Kft. jóvoltából

Felújította a 24109 jelű Mátraalmás bekötőút 5+900 és 9+542 kilométerszelvények közötti 3642 méter hosszú szakaszát a HE-DO Kft. és a KM Építő Kft. alkotta konzorcium. A burkolatfelújításra a közbeszerzési pályázatot még tavaly februárban írta ki a Magyar Közút Nonprofit Zrt.

Fotó: Magyar Közút Nonprofit Zrt.

– Az 5+900-as és a 8+000 kilométerszelvények közötti szakaszon hideg remix eljárást alkalmazott 15 centiméter kő- és kötőanyag hozzáadásával a KM Építő Kft. Az összes többi feladatrész kivitelezője a HE-DO Kft. volt.  Az alvállalkozók bevonásával készült munkában a 8+000 és a 9+195-ös kilométerszelvények között és Mátraalmás belterületén a 9+195 és a 9+542-es kilométerszelvények között a meglévő pályaszerkezet kijelölt részeire a pályaszerkezet csere után kötő-, majd kopóréteg került. Az aszfaltburkolat építésen kívül feladatunk volt a hibás szegélyek átépítése, kis sugarú ívekben padkarázó burkolat Lefix burkolóelemekből való építése, a buszmegállók felújítása, padkaépítés,  közlekedési táblák kihelyezése  – mondta Tari Ádám, a HE-DO Kft. építésvezetője.

Fotó: Magyar Közút Nonprofit Zrt.

A munkaterületet a konzorcium tagjai tavaly augusztus 28-án vették át.

– A padkanyesés és árokrendezés után az előírt pályaszerkezet cserék készültek el. Ezt követte a szegélyek átépítése, a buszmegállók felújítása, a burkolatalap megerősítése hideg remix eljárással, a Lefix padkaburkolat készítése, az aszfaltburkolatok építése, a padkaépítés, majd a végleges forgalomtechnika kialakítása – mesélt a felújítás lépéseiről Tari Ádám.

Fotó: Magyar Közút Nonprofit Zrt.

A munkálatokkal a szerződésben előírt határidőre végzett a konzorcium. A felújított útszakasz műszaki átadása tavaly november 27-én kezdődött meg és december 12-én zárult le.

Fotó: Magyar Közút Nonprofit Zrt.

Az elkészült útfelújítás könnyebbé teszi a Szuhához tartozó Mátraalmás településrész lakóinak közlekedését és a Mátra megközelíthetőségét.