Öt ütemben épül át a Vécseyvölgy utca – Gárdonyi utca csomópontja Egerben

Napokon belül elkezdik a szakemberek a 2504-es jelű út keleti felének átépítését az egri Vécseyvölgy utca – Gárdonyi utca csomópontjánál. A kivitelezés várhatóan idén ősz végén fejeződik be.

Jól halad a 2504-es jelű, Eger – Bogács összekötő út (Vécseyvölgy utca) – Gárdonyi utca balesetveszélyes csomópontjának átépítésével a fővállalkozó HE-DO Építő Zrt. alvállalkozójaként a HE-DO Kft. 

A kivitelezési pályázatot az átépítésre a NIF Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. írta ki többek között a közlekedés biztonságosabbá tétele, a balesetek számának csökkentése, a szabályozott gyalogosközlekedés kiépítése és az időszakos városi forgalomfeltorlódás csökkentése érdekében.

„A tervezési és engedélyezési eljárásokat követően a csomópont átépítését 2022. március 16-án kezdtük el. A kivitelezés első ütemében az önkormányzati fenntartású Gárdonyi utca készült el az érintett infrastrukturális elemek kiváltásával és védelembe helyezésével együtt. Az építés második üteme elindult, kollégáim a 2504-es jelű út nyugati oldalán dolgoznak. Már végeztünk az érintett vasúti átjáró átépítésével és a biztosítóberendezésének kapacitásbővítésével, és ebben az ütemben készül el a csomópont jelzőlámpa rendszerének legnagyobb része is” – tájékoztatott a kivitelezéssel kapcsolatban Reichardt Jenő projektvezető.

A munkálatok a harmadik ütemmel folytatódnak idén július közepétől, amelyben átépül a 2504-es jelű út keleti fele, majd a negyedik ütemben a Zoltay István utca felújítása következik.

„Az utolsó, ötödik ütemben újítjuk fel a Vécsey Sándor utcát és megépítjük az ide tervezett parkolót várhatóan augusztus közepe és szeptember közepe között. A kivitelezés legvégén a forgalomtechnikai munkákat és a tereprendezési feladatokat hajtjuk végre a csomópont teljes területén” – mondta Reichardt Jenő.

A csomópont műszaki átadás-átvételét a tervek szerint idén novemberben fejeződik be.