Mogyoród és Fót megközelítését szolgáló új M3 autópálya csomópont, valamint a csomópont és a 2101. j. út közötti szakasz megvalósítása

Fontosabb Pillanatok

2017

Lerakták a Mogyoród közelében épülő új autópálya-csomópont alapkövét az uniós és hazai források felhasználásával megvalósuló beruházás kivitelezői, a HE-DO Kft., a Penta Általános Építőipari Kft., valamint a KM Építő Kft. alkotta konzorcium képviselőinek részvételével október 27-én. A nettó 4,999 milliárd forintos beruházás segítségével a Hungaroring, Fót és Mogyoród elérhetősége is jelentősen könnyebbé válik.

A konzorcium tagjai a déli oldalon aszfalt alapréteg szintig elkészítették a körforgalmú csomópontot és a hozzá kapcsolódó ágakat. Az északi oldalon végeztek a nagytömegű földmunkával, és megkezdték a vízépítési munkálatokat. Az M3-as autópálya gyorsító és lassító sávjai a téli üzemeltetési időszakra már aszfalt kopóréteggel rendelkeztek. A KM Építő Kft. december 18-án beemelte a tartót az új M3-as autópálya mogyoródi csomópontjánál, ami mérföldkő volt a projekt életében.

2018

2019

A KM Építő Kft. tavaszra elkészítette a híd pályalemezét, elkészültek a kiegyenlítő lemezekhez szükséges földmunkák és a pályalemez szigetelést védő öntött aszfalt is. A híd két oldalán az útépítési munkák nyár elejére végső szakaszukhoz értek: a HE-DO Kft. a híd északi oldalán dolgozik, míg a déli oldalon a Penta Általános Építőipari Kft. végzi az utolsó simításokat: vízépítési, forgalomtechnikai (burkolatjelfestés, táblák kihelyezése, szalagkorlát építés), növénytelepítési és padkaépítési munkák zajlanak. A nyárra elkészülő új körforgalommal a 2101. jelű összekötő úton megvalósul az új csomópont bekötése Mogyoród és Fót vérkeringésébe.

A Mogyoród és Fót megközelítését szolgáló új M3 autópálya csomópont, valamint a csomópont és a 2101. j. út közötti szakasz megvalósításának műszaki átadás-átvételi eljárásának lezárása.

2019. június 28.

2019. július 24.

a projekt ünnepélyes átadása