Kiss Ernő utca felújítása Miskolc Megyei Jogú Város területén

Fontosabb Pillanatok

2019. június 19.

A HE-DO Kft. elkezdte a miskolci kétszer kétsávos Kiss Ernő utca teljes felújítását. A cég feladata a város déli tehermentesítő szakaszán a Vasgyári utca és a Wesselényi utca közötti 2 kilométeres szakasz újra aszfaltozása volt. A felújítást megrendelő miskolci önkormányzat a beruházást a TOP-6.1.5-16-MI1-2017-00002 számú „Kiss Ernő utca felújítása, valamint a Thököly Imre utca és a Hideg sor felújítása és kiszélesítése” elnevezésű projekt részeként valósította meg.

Az építőipari vállalkozás először a kétszer kétsávos út külső sávjait zárta le mindkét irányból, ahol a meglévő aszfaltot felmarták. A felújítás következő lépcsőfoka a marásnál mélyebb kátyúk kijavítása, és az érintett szakaszon található közműaknák, szerelvények, víznyelők szintbe emelése és az új szegélykövek lerakása volt. A szalagkorlátok kicserélése után kezdődött el a két külső sáv teljes aszfaltozása a kopórétegig, amit az útvonalon található fedett buszvárók helyreállítása követett, majd a forgalmat ezen a napon a szakemberek visszaterelték a külső sávokba, hogy a HE-DO Kft. a két belső sáv felújítását is elvégezhesse.

2019. augusztus 6.

2019. szeptember 2.

A teljes aszfaltozás a szerződéses határidőn belül kétszer kétsávon elkészült a Kiss Ernő utcában, amit az autósok és tömegközlekedők forgalomkorlátozás nélkül ezen a napon birtokba is vettek. A Kiss Ernő utca felújítása nettó 299 millió 865 ezer 594 forintba került.