Útfelújítási, és csapadékvíz elvezetési feladatok elvégzése Eger MJV közigazgatási területén a „Területi infrastrukturális fejlesztések” program keretén belül

Fontosabb Pillanatok

2018. július 10.

Nagyívű útfelújítási és csapadékvíz elvezetési munkálatokba kezdett a „Területi infrastrukturális fejlesztések” program keretében Eger város területén a közbeszerzési eljáráson nyertes HE-DO Kft. – Penta Általános Építőipari Kft. alkotta építőipari konzorcium. A munkálatok során a vállalkozások dolgozni fognak az Egri úton, a Fertőbánya úton, a Gerle köz – Könyök utca találkozásánál, a Füzér utcában, a Stadion utcában, az Arany János utcában, a Szövetkezet utcában, a Nagylapos utcában, a Bródy Sándor utcában, a Kodály Zoltán utcában és a Déli Ipari Park területén. A teljes beruházás nettó 429 millió 187 ezer 547 forintba kerül.

A HE-DO Kft. és a Penta Általános Építőipari Kft. az év folyamán elkészült a Nagylapos utca felújításával, ahol a 2015-ben megépült kerékpárút és az Alvégi utca összeköttetésére aszfaltburkolatú utat építettek a lakóingatlanok környezetében 4,5-, a külterületi szakaszokon 3 méter szélességben. A két cég szakemberei az Arany János utcában az óvoda előtt gyeprács burkolatú tároló helyet alakítottak ki, felújították a járdát, amely csapadékvizének elvezetésére padkafolyókát építettek. A Kodály Zoltán utcában 21 új parkolót épített meg a konzorcium, valamint elvégezte a Déli Ipari Park területén a mederrendezést és az áteresz tisztítást.

2018. december 31.

2019. június 28.

A HE-DO Kft. – Penta Általános Építőipari Kft. alkotta konzorcium a Szövetkezet utca déli oldalán aszfalttal burkolt járdát épített a Mátyás király úti-, valamint a Faiskola utcai járdákhoz csatlakoztatva. A két vállalkozás a projektben szereplő többi utcában is mindenhol befejezte a munkát.