Sirok és Egerbakta között újítja fel az aszfaltot a HE-DO Kft.

A munkaterület november 2-án történő átvétele után elkezdte a 24-es számú főút Sirok és Egerbakta közötti 3,2 kilométeres szakaszának aszfaltozását a HE-DO Kft. A burkolatfelújításra a Magyar Közút Nonprofit Zrt. írta ki a pályázatot, amelynek nyertese a HE-DO Kft. és a KM Építő Kft. alkotta konzorcium lett.

A 24-es út Heves megye egyik legfontosabb és legszebb útvonala, amely Gyöngyöst a Mátrán keresztül köti össze Egerrel. A Sirok és Egerbakta közötti 10 kilométeres szakasz három ütemben újul meg, tavaly Sirok központjától Eger felé 5 kilométeres szakasz kapott új burkolatot. Jelenleg a munkálatok második üteme zajlik, melyben a padkanyesést, az ároktisztítást és a kötőréteget már el is készítette a HE-DO Kft.

Balázs Attila, a HE-DO Kft. abasári központi telephelyének főépítésvezetője elmondta, hogy kollégái jelenleg a padkarázó burkolat Lefix burkolóelemekből való építésén dolgoznak. A következő hetekben padka és szalagkorlátépítés, a kopóréteg elkészítése és útburkolati jelek felfestése vár még a szakemberekre. A munkálatokkal várhatóan előteljesítés mellett még idén decemberben végez a HE-DO Kft.

A harmadik ütem – vagyis a hátralévő 1,8 kilométeres szakasz felújítása – várhatóan 2021-ben kezdődik.

Képek forrása: kekesonline.hu (Korepta Lilla)